Home » » ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Written By VALTOS on Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 | 5:20 μ.μ.

Τα πρώτα φορτία με ροδάκινα που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το εμπάργκο επιστρέφουν στην χώρα μας.

Την ίδια ώρα την άμεση απογραφή, απόσυρση και καταστροφή των φρούτων, ιδίως ροδάκινων, που μένουν «στα αζήτητα» λόγω του ρωσικού εμπάργκο στα οπωροκηπευτικά προϊόντα από χώρες της ΕΕ, καθώς και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες, ζητούν οι ομάδες παραγωγών της Ημαθίας και της Κοζάνης, σε εφαρμογή αποφάσεων, οι οποίες ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη των εκπροσώπων τους στη Βέροια.

Οι αγρότες που βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση ζητούν επίσης από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες, προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο σταελληνικά προϊόντα, ενώ έχουν ζητήσει την Τρίτη ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Καρασμάνη.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, διευκρίνισε: «Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση ν΄ ανοίξει άμεσα δύο χωματερές, σε Ημαθία και Πέλλα, ώστε να απογραφούν και να καταστραφούν οι αδιάθετες ποσότητες. Επίσης, ζητούμε από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πληγέντες και στη συνέχεια να διεκδικήσει αυτές τις αποζημιώσεις από τις Βρυξέλλες».

Ενδεικτικό της ζημιάς που έχουν υποστεί οι παραγωγοί είναι το γεγονός πως μόνο για το νομό Ημαθίας οι αδιάθετες ποσότητες ροδάκινων ξεπερνά τους 9.000 τόνους.
Παράλληλα, οι παραγωγοί αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινού μετώπου με ομάδες παραγωγών της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, οι οποίες συμμετέχουν στην Περιφερειακή Ένωση Διακινητών Φρούτων και Λαχανικών (AREFEL), ώστε να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση και διεκδίκηση στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση συσκέψεων για το θέμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το επιμελητήριο Ημαθίας, την Τρίτη και τη Δευτέρα αντίστοιχα.

πηγη www.nocomments.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger