Home » , » "ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ" - ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ Δ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ.

"ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ" - ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ Δ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ.

Written By VALTOS on Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 | 12:56 μ.μ.

Η ανάρτηση στο facebook του Δημήτρη Πανταζόπουλου , Θεολόγου και ιστορικού ερευνητή του τόπου μας για την καπηλεία απο πολλούς του ονόματος του Γέρωντα Παϊσιου.

Περί του Γέροντα Παϊσιου
Εδώ και πολύ καιρό, διαβάζω διάφορες ανοησίες ως προφητείες ενός σεβάσμιου ανθρώπου, ασκητή μοναχού και λιτοδίαιτου στον βίο του, που αναρτώνται στο διαδίκτυο η χορηγούνται φθηνά ως ένθετα σε αμφιβόλου ποιότητας κατά την γνώμη μου έντυπα. 
Τέτοιο σκύλεμα και εκμετάλλευση απλοϊκών, ανίδεων, θρησκόληπτων ειδωλολατρών πλέον, ημιμαθών, θεομπαιχτών μέχρι ηλιθίων, στην μνήμη ενός ανθρώπου δεν ξαναείδαμε ποτέ τα τελευταία χρόνια, για τον απλό λόγο ότι δεν άφησε γραπτά κείμενα και ότι θέλει γράφει ο καθένας διεκδικώντας την ιδιότητα του αυτήκοου μάρτυρα. 
Διάφοροι αμφιβόλου θρησκευτικού υπόβαθρου άνθρωποι που το παίζουν χριστιανοί παραθέτουν τις δήθεν μαρτυρίες τους. 
Αίσχος κύριοι και κυρίες. 

Προσβάλετε την μνήμη αυτού του ανθρώπου και δεν ζει για να σας διαψεύσει. 
Μπερδεύετε εθνικά και πολιτικής φύσεως θέματα με θεολογικά και με πολύ μεγάλη δόση εθνικοκαπηλείας, που στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να θεωρηθεί απλά ως ΑΙΡΕΣΗ, διότι ο εθνικισμός έχει ήδη χαρακτηριστεί ως αίρεση από ΜΕΙΖΟΝΑ ΣΥΝΟΔΟ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1870. 
Στενοχωριέμαι ειλικρινά διότι μέσα στην δίνη που περνά ο τόπος αυτές οι ανοησίες γίνονται πιστευτές από πολλούς, που δεν κάθονται να ασχοληθούν πως θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και χρηστοί πολίτες στον καθημερινό τους βιο.
 Ο ΙΗΣΟΥΣ φίλοι μου μάλλον έχει να ασχοληθεί με πιο σημαντικά πράγματα σε χώρες που μειονότητες σφαγιάζονται, παιδιά πεθαίνουν από την πείνα η πουλιούνται σκλάβοι κανονικοί η σε συνθήκες εργασίας μαζί με γυναίκες, που η καταστροφή του περιβάλλοντος και οι κάθε είδους ασθένειες μεγαλώνουν το ποσοστό θνησιμότητας. 

Συγγνώμη για το κείμενο, που γράφηκε πρόχειρα και σε κατάσταση οργής πλέον για τους δήθεν χριστιανούς και ελληναράδες.
 Θα επανέλθω πιο νηφάλιος και με πιο καταρτισμένο κείμενο, διότι μετά από 22 χρόνια που αποφοίτησα από την θεολογική σχολή Αθηνών, μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να γραφώ, Λοιπόν εν κατακλείδι δεν μας ψεκάζουν[αν και με τόση βλακεία που κυκλοφορεί θα αρχίσω να το πιστεύω],ούτε κανένας επιβουλεύεται το έθνος πέρα από τον κακό μας εαυτό και να αφήσουν ήσυχη την μνήμη του γέροντα Παισιου, που δίδαξε μόνο αγάπη, ειρήνη και ακτημοσύνη.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger