Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Γκίζι σε Μέρκελ «Εκείνο που θέλετε είναι να ρίξετε την ελληνική κυβέρνηση» - «Τα λεφτά πήγαν στις τράπεζες και όχι στο λαό»


Για προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ να ρίξουν την ελληνική αριστερή κυβέρνηση έκανε λόγο ο επικεφαλής του Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, μιλώντας σήμερα στην Μπουντενσταγκ.

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του γερμανικού αριστερού κόμματος στην Άνγκελα Μέρκελ, στον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στο κυβερνών κόμμα ως προς τις πολιτικές λιτότητας και τον τρόπο χειρισμού του ελληνικού ζητήματος .

Όπως είπε στην ομιλία του στη γερμανική βουλή, η Γερμανία και οι γερμανοί εργαζόμενοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Τα λεφτά από το πρόγραμμα διάσωσης πήγαν στις τράπεζες και όχι στον ελληνικό λαό. Αν υπάρξει ένα Grexit οι γερμανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 80 δισ. ευρώ. Υποτιμάται ένα grexit που μπορεί να φέρει ντόμινο. Kαι αν χαθεί το ευρώ εμείς θα υποφέρουμε.

«Εκείνο που θέλετε, είναι να ρίξετε την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα», τόνισε ο Γκρέγκορ Γκίζι ενώ

Απευθυνόμενος στον Αντικαγκελάριο Γκάμπριελ, ο επικεφαλής του Die Linke είπε: "Αναμειγνύεται έντονα στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, κάτι που είναι απαράδεκτο".

"Ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν "ναι", παρόλο που μετά θα περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις και τα συσσίτια θα ταΐζουν ακόμη περισσότερους. Αυτή είναι η επιθυμία του Σοσιαλιστικού Κόμματος; Απίστευτο, είναι το μόνο που έχω να πω".

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση στην Μπούντεσταγκ έγινε μετά από κάλεσμα του Die Linke το οποίο πρότεινε ψήφισμα στην ολομέλεια της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής σχετικό με την Ελλάδα.

Το ψήφισμα αυτό καταλήγει στις ακόλουθες προτάσεις:

1. Να σταματήσουν όλες οι μονομερείς αποφάσεις των Θεσμών μέχρι το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

2. Να σταματήσουν οι πληρωμές της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την εξασφάλιση της ρευστότητας του ελληνικού κράτους και των ελληνικών τραπεζών.

3. Να αναπτυχθεί ένα νέο σχέδιο για να μπορέσει η Ελλάδα να διαχειριστεί τις τρέχουσες χρηματοπιστωτικές και οικονομικές δυσκολίες της, το οποίο θα σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και θα κάνει δυνατό το τερματισμό της αποτυχημένης πολιτικής λιτότητας και την ανοικοδόμηση της οικονομίας. Είναι αναγκαίο ένα Μορατόριουμ για το χρέος της Ελλάδας όπως επίσης μία Συνδιάσκεψη για το χρέος για όλη την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου