Home » , » Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί και στην Ημαθία την αναστολή πίστωσης στους ασφαλισμένους μέχρι να εξοφληθούν τα χρωστούμενα

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί και στην Ημαθία την αναστολή πίστωσης στους ασφαλισμένους μέχρι να εξοφληθούν τα χρωστούμενα

Written By VALTOS on Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 | 11:03 π.μ.

Ουδέν νεώτερον και καμία εξέλιξη στις σχέσεις του ΕΟΠΥΥ με τους φαρμακοποιούς. Έτσι τα φαρμακεία και στην Ημαθία συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα... να μην εκτελούν συνταγές και να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μέχρι το κράτος να τους ξοφλήσει τα χρωστούμενα εδώ και μήνες.

«Προοπτική δεν υπάρχει, χρήματα στα ταμεία του κράτους δεν υπάρχουν, άρα δεν υπάρχει άλλη λύση. Οι φαρμακοποιοί μέχρι τώρα στηρίζουν την περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών, όμως, η αλυσίδα έχει σπάσει πλέον, η κατάσταση είναι τραγική και πολύ φοβάμαι ότι θα ‘ρθουν και χειρότερα. Η φαρμακευτική περίθαλψη κατέρρευσε» επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας Κίμων Παράσχου.

«Το κράτος μάς χρωστάει περίπου 1 δις ευρώ και αδυνατεί να μας το δώσει και πλέον η συνεργασία κρίνεται αδύνατη» προσθέτει.
Ωστόσο, ΕΟΠΥΥ και υπουργείο Υγείας προειδοποιούν, κυρίως τους φαρμακοποιούς της Αττικής, πως είναι παράνομη η αναστολή πίστωσης των φαρμάκων, που έχουν αποφασίσει.
Παράλληλα, η κυβέρνηση σκλήρυνε τη στάση της απέναντι στους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς. Προειδοποιεί τους μεν γιατρούς ότι θα διακόπτεται η σύμβαση με τον οργανισμό αν δεν εξυπηρετούν τον κόσμο και επιπλέον θα τους ζητείται αποζημίωση. Παράλληλα διαμηνύει ότι θα εξοφλούνται κατά προτεραιότητα οι φαρμακοποιοί που εκτελούν κανονικά τις συνταγές.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ερωτηθείς για τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, τόνισε ότι «γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις».
Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους φαρμακοποιούς την κατανόησή τους, «με το ηθικό δικαίωμα», όπως είπε, που έχει ως υπουργός, «υπό την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ασχολήθηκε κατά προτεραιότητα με την υποχρέωση της πολιτείας να εξοφλεί τα χρέη μας προς τους φαρμακοποιούς».
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ημαθίας για τη φημολογούμενη «απειλή» του υπουργείου ότι θα πληρώνει κατά σειρά προτεραιότητας τους φαρμακοποιούς που εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους με τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας ίσως ενδεχόμενη διάσπαση, απάντησε. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» εκτιμώντας ότι υπάρχει ενότητα στους επαγγελματίες φαρμακοποιούς», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε ασφαλιστικά μέτρα εάν συμβεί κάτι τέτοιο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger