Home » , » Αλεξάνδρεια : Ουσιαστικά ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική του Δήμου .

Αλεξάνδρεια : Ουσιαστικά ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική του Δήμου .

Written By VALTOS on Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 | 9:30 π.μ.


Η κοινωνική πολιτική αποτελεί μια  πάγια δέσμευση κάθε Δημοτικής παράταξης που σέβεται τον εαυτό της , το ίδιο συνέβη και με την παράταξη του νυν Δημάρχου κ. Δημητριάδη.
Η διαφορά έγκειται στην συγκυρία η οποία όχι απλά ευνοούσε αλλά επέβαλε την όσο το δυνατό καλύτερη λειτουργία φορέων που θα συνδράμουν στην στήριξη των πολιτών που πληγήκαν από την κρίση.

Με αυτή την λογική ο Δήμος προχώρησε σε ανακοινώσεις θεσμών υπέρ των αδύνατων οικονομικά συμπολιτών μας , θεσμών όμως που είτε έμειναν στα χαρτιά είτε υπολειτούργησαν ακλουθώντας φθίνουσα πορεία.


Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου που αν το ανακαλύψετε εσείς πείτε μου να το επισκεφτώ , τα γραφειοκρατικά προβλήματα ξεπεράστηκαν , τα φάρμακα συλλέχτηκαν και κάπου εκεί έμειναν άστεγα να περιμένουν την έλευση της ημερομηνίας λήξης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο από την άλλη ξεκίνησε με καλές προοπτικές και οργάνωση αλλά κάπου εκεί ξέμεινε από καύσιμα (τρόφιμα) και προσωπικό , το παράδοξο είναι ότι στο μικρό διάστημα λειτουργίας του άλλαξε τρεις προέδρους.
Η προσπάθεια τροφοδοσίας μέσο των πολιτών που έγινε κατά τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν απέδωσε καρπούς ενώ η γραφειοκρατία αποτελεί ακόμα ένα πρόβλημα για όσους θέλησαν να ωφεληθούν.


Επίσης θεσμοί όπως το κέντρο στήριξης ρομα που λειτουργεί κάτω από απαράδεκτες συνθήκες (αντί για σκεπή έχει νάιλον) και η τράπεζα αίματος του Δήμου την οποία συνέδραμαν την τελευταία φορά μόλις 27 εθελοντές αιμοδότες αριθμός δυσανάλογος με το μέγεθος του Δήμου , δείχνουν την αδυναμία στήριξης τέτοιων θεσμών, κάτι που δεν οφείλεται πάντα στην δεδομένη οικονομική δυσχέρεια που πλήττει το σύνολο των Δήμων.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger