Home » » Ποιανου το προσωπο θα θελατε να ξερετε;

Ποιανου το προσωπο θα θελατε να ξερετε;

Written By VALTOS on Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 | 5:48 μ.μ.



Ποιανού το πρόσωπο θα θέλατε να ξέρετε;

Η αστυνομία, με μια ακόμη λαμπρή κίνηση της, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρόσωπα συλληφθέντων. Προφανώς, η αστυνομία έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο και πιο ισχυρό βραχίωνα ελέγχου και τρομοκρατίας, που διαθέτει το αστικό κράτος. Όσοι έχουν βρεθεί σε μια συγκέντρωση, έστω τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν δει το είδος της εξουσίας που ασκεί η ελληνική αστυνομία: εντοπίζει, κρίνει, καταδικάζει, εκτελεί την ποινή (ενίοτε συλλαμβάνει κιόλας), όλα επί τόπου, όλα από τους κρανοφόρους των ΜΑΤ.


Σε άλλη μια λαμπρή παράκαμψη κάθε είδους νομοθεσίας, δημοκρατικότητας και δεοντολογίας, η αστυνομία δίνει τα πρόσωπα των συλληφθέντων σε ένα μιντιακό κοινό, αλήθεια, για να γίνει τί; Τί ελπίζουν να πετύχουν; Αφού είναι ήδη συλληφθέντες. Παίρνουν μήπως κάποια ρεβάνς; Ή το μόνο ζητούμενο είναι να στιγματίσουν, ας πούμε, τους πολιτικούς αντιπάλους τους και να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους πολίτες, που βγαίνουν στο δρόμο.

Αν δεν σου αρκούν οι κάμερες, τα χημικά, η βία, το ξύλο, η προπαγάνδα , τώρα έχεις και διαπόμπευση διαδηλωτή μου. Ύποπτος, απ' τη στιγμή που φτάνεις στη στάση Σύνταγμα. Με εντολή εισαγγελέα, μάλιστα. Εισαγγελείς και Φαρισαίοι που δεν μπορούν να συλλάβουν ή έστω να διαπομπεύσουν έναν (1) πολιτικό υπεύθυνο ,για ένα (1) απ'όσα συμβαίνουν γύρω μας, επιλέγουν να διαγράψουν κάθε έννοια νομιμότητας και δεν αφήνουν καν το τεκμήριο της αθωότητας για τους συλληφθέντες.

Τέτοιες ενέργειες είχαμε να δούμε από την εφταετία, που τόσο εύστοχα αναβιώνουν με μη εκλεγμένες κυβερνήσεις, φυτευτούς πρωθυπουργούς και έξωθεν επιρροές. Θυμίζουν ακόμα και εμφυλιακές περιόδους, διχασμού και ιδεολογικής πόλωσης, που σκόπευε στον αφανισμό και την τρομοκρατία όσων ανήκαν στο στρατόπεδο του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ. Όχι ότι η χλιαρή συμφωνία, που οι ίδιοι οι ηγέτες του αστικού κράτους έχουν προδώσει, παραπλανεί πολλούς, αλλά το πράγμα γίνεται ξεκάθαρο πια. Απόπειρα διχασμού της κοινωνίας και καλλιέργεια της κουλτούρας της ρουφιανιάς, της κατάδοσης και της προδοσίας. Αυτό είναι το μήνυμα τους.

Υ.Γ. Η αστυνομία με τη κίνηση της αυτή κατέστησε ανεπιθύμητους στις συγκεντρώσεις τους φωτορεπόρτερ (που καταγγέλλουν την κίνηση της αστυνομίας) . Επίσης, οι δημοσιογράφοι που αναπαράγουν αυτές τις φωτογραφίες παίρνουν θέση και δικαιώνουν το γνωστό σύνθημα που ακούγεται γι' αυτούς
.Ασκήσεις επί χάρτου: Τεντιμπόης.



Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger