Home » » Κατήργησαν φωνήεντα και σύμφωνα από τη Γραμματική που διδάσκονται στις Ε' και ΣΤ' Δημοτικού!

Κατήργησαν φωνήεντα και σύμφωνα από τη Γραμματική που διδάσκονται στις Ε' και ΣΤ' Δημοτικού!

Written By Noula on Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 | 11:50 π.μ.


Με αλλαγές στα... φωνήεντα και τα σύμφωνα κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο η "Νέα Ελληνική Γραμματική" για την Ε' και ΣΤ' δημοτικού. Από το βιβλίο λείπουν τα "η", "ω", "υ", "ξ" και "ψ"!...


Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής, ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και ου. Οι αλλαγές επεκτείνονται και στους φθόγκους, με τα "ντ", "μπ" και "γκ" να συγκαταλέγονται στα... σύμφωνα, απ' όπου απουσιάζουν τα "ξ" και "ψ".


"Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που συντάχθηκε από τους:
κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως: τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!! Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!! Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!", σημειώνεται σε άρθρο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος".

Πληροφορίες: parpaolitika
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger