Home » » ΠΟΙΟΙ 15 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ SIEMENS

ΠΟΙΟΙ 15 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ SIEMENS

Written By VALTOS on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 8:57 μ.μ.

.Δημοσιοποιείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens, και κορυφαία ονόματα υπουργών και πρώην υπουργών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. παραπέμπονται για περαιτέρω διερεύνηση.
Στις βασικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος για πολιτικές ευθύνες και ανάγκη διερεύνηση και άλλων τυχόν ευθυνών, αποφεύγοντας τον επιθετικό προσδιορισμό «ποινικές».
Οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην παραπομπή υπουργών των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, για τους οποίους οι ίδιοι δεν συμφωνούν, τότε θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και με όσους εκείνοι προτείνουν την απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Τα ονόματα των πολιτικών που παραπέμπονται και από τα δύο κόμματα φαίνεται να είναι:
Από το ΠΑΣΟΚ:Τάσος ΜαντέληςΧρήστος ΒερελήςΓιάννος ΠαπαντωνίουΝίκος ΧριστοδουλάκηςΚώστας ΣημίτηςΆκης ΤσοχατζόπουλοςΕυάγγελος ΜαλέσιοςΓιώργος ΠαπακωνσταντίνουΧρήστος Παπουτσής

Από τη Νέα Δημοκρατία:Μιχάλης ΛιάπηςΓιώργος ΑλογοσκούφηςΓιώργος ΒουλγαράκηςΒύρων ΠολύδωραςΠροκόπης ΠαυλόπουλοςΧρήστος Μαρκογιάννακης
Οι παραπομπές γίνονται για τα σκάνδαλα στον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ και το σύστημα C4I.
Ενδεικτικό των προθέσεων των μελών της εξεταστικής είναι το γεγονός ότι από την αρχική διατύπωση περί «συνέχισης της διερεύνησης της υπόθεσης για τυχόν ποινικές ευθύνες», φτάσαμε μετά από παρέμβαση του προέδρου της εξεταστικής, Σήφη Βαλυράκη, στην αφαίρεση του επιθετικού προσδιορισμού «ποινικές». Το επόμενο βήμα θα είναι να οριστεί από το προεδρείο της Βουλής μετά από πρόταση 60 βουλευτών ημερομηνία συζήτησής του στην Ολομέλεια.

[ΠΗΓΗ fimes.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger