Home » » Η Εισαγγελία της Σερβίας κατάφερε να βρει έναν μάρτυρα, που διηγήθηκε λεπτομερώς μερικές περιπτώσεις της «μαύρης μεταμόσχευσης οργάνων» στο Κοσσυφοπέδιο.

Η Εισαγγελία της Σερβίας κατάφερε να βρει έναν μάρτυρα, που διηγήθηκε λεπτομερώς μερικές περιπτώσεις της «μαύρης μεταμόσχευσης οργάνων» στο Κοσσυφοπέδιο.

Written By VALTOS on Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 | 5:47 μ.μ.

Προς το παρόν, ο μάρτυρας, Αλβανός του Κοσσυφοπεδίου και πρώην μέλος του τρομοκρατικού «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» (ΑΣΚ), βρίσκεται υπό σταθερή περιφρούρηση. Οι μαρτυρίες του είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την Εισαγγελία της Σερβίας, η οποία θεωρεί ότι κατά τη διάρκεια της διένεξης στο Κοσσυφοπέδιο, τουλάχιστον 300 Σέρβοι αιχμάλωτοι πολέμου είχαν μεταφερθεί στην Αλβανία, όπου βρέθηκαν, προφανώς, κάτω από τα μαχαίρια των «μαύρων μεταμοσχευτών». Σχολιάζοντας αυτή την υπόθεση ο Αναπληρωτής εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου Μπρούνο Βέκαριτς είπε:

- Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πραγματικά έχουμε έναν μάρτυρα των ιατρικών διαδικασιών, ο οποίος συμμετείχε άμεσα στην αφαίρεση ανθρωπίνων οργάνων στη βόρεια Αλβανία στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Άρχισε να συνεργάζεται μαζί μας, γιατί φοβόταν για τη ζωή του εξαιτίας της συμπεριφοράς μερικών από τους πρώην συντρόφους του. Αυτή τη στιγμή ακριβώς αποκαταστήσαμε επαφές μαζί του. Κατά τη διάρκεια 16 μηνών ελέγχαμε τις μαρτυρίες του και πιστήκαμε ότι είναι αληθινές. Τώρα έχουν την δυνατότητα και οι άλλες ερευνητικές υπηρεσίες να ελέγξουν αυτές τις μαρτυρίες. Θεωρούμε ότι στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να πάρουν μέρος και οι Διεθνείς Επιτροπες. οι οποίες ασχολούνται με την έρευνα αυτού του θέματος. Η ουσία της θέσης της Σερβίας συνίσταται στο ότι η έρευνα πρέπει να διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο μάρτυρας ήταν προσωπικά παρών κατά την αφαίρεση της καρδιάς από έναν Σέρβο αιχμάλωτο πολέμου στη βόρεια Αλβανία,- γράφει η αδέσμευτη απογευματινή εφημερίδα της Σερβίας Βετσέρνι νόβοστι. Ο μάρτυρας, όπως και μερικοί από τους συντρόφους του, κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων εκπαιδευόταν στην «τέχνη» της αφαίρεσης οργάνων, σε μια πλαστική κούκλα. Ο νέος μάρτυρας είχε πάρει μέρος και στην μεταφορά της καρδιάς για πώληση ως το αεροδρόμιο κοντά στα Τίρανα.

«Εμείς δεν ξέραμε ότι όλα αυτά γίνονται για εγκληματικούς σκοπούς. Στεκόμουν στο δεξί χέρι του αιχμαλώτου και ο Δ. μου έδειχνε πάνω στο στήθος του πώς πρέπει να γίνεται η τομή. Όταν ο αιχμάλωτος είδε το νυστέρι, άρχισε να κλαίει, ικετεύοντας για έλεος και προσπαθώντας να ελευθερωθεί, μα τον κρατούσαν πολύ γερά. Πανικοβλήθηκα, άρχισα να τρέμω. Αν έλεγαείπα ότι δεν μπορώ ή ότι δεν θα κάνω ό,τι μου έλεγαν, αυτό θα σήμαινε μη υποταγή στις διαταγές και θα με εκτελούσαν. Το ξέρω αυτό επειδή νωρίτερα είχαν σκοτώσει δύο άνδρες, οι οποίοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις διαταγές τους και έναν άλλο ταυμάτισαν»,- αναδημοσίευσε η εφημερίδα Βετσέρνι νόβοστι τα λόγια του μάρτυρα.

Ο μάρτυρας έκανε μια τομή από την τραχεία μέχρι το σημείο όπου αρχίζει η κοιλιά, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει, διότι ο αιχμάλωτος ούρλιαζε από τον πόνο και παρακαλούσε να σταματήσω. «Όλοι μας ήμασταν βαμμένοι με το αίμα του, που έρεε ασταμάτητα. Εκτός απ’ αυτό ο αιχμάλωτος έχασε τις αισθήσεις του και έμεινε ακίνητος»,- επαναλαμβάνει τα λόγια του μάρτυρα η σερβική εφημερίδα.

Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger