Home » » Στα 2.000 ευρώ το πλαφόν, στους 4 μήνες η προειδοποίηση

Στα 2.000 ευρώ το πλαφόν, στους 4 μήνες η προειδοποίηση

Written By GIOTA on Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 | 9:58 π.μ.

Ολονύκτιες ήταν οι νέες διαβουλεύσεις που είχαν έως τα ξημερώματα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, με τους εκπροσώπους της τρόικας για τα εργασιακά.

Ολονύκτιες ήταν οι διαβουλεύσεις που είχαν έως τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Γ. Στουρνάρας και η τρόικα για τα εργασιακά
Ολονύκτιες ήταν οι νέες διαβουλεύσεις που είχαν έως τα ξημερώματα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, με τους εκπροσώπους της τρόικας για τα εργασιακά. Οι βελτιώσεις που υπήρξαν είναι οι εξής:

Το ανώτατο πλαφόν στον μισθό, επί του οποίου θα υπολογίζεται η αποζημίωση για τα πλέον των 16 ετών απασχόλησης, αυξάνεται από τα 1.800 ευρώ που είχε προσδιοριστεί μέχρι χθες στα 2.000 ευρώ.
Ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση αυξάνεται από τους 3 μήνες που ζητούσε η τρόικα (σήμερα είναι στους 6) στους 4 μήνες.

Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος μαζί με τον κ. Ι. Βρούτση διαχειρίστηκαν το όλο θέμα, ανακοίνωσε πως αύριο και τη Δευτέρα πρόκειται να ενημερωθεί αρμοδίως το Εuro Working Group ότι «το πακέτο έχει κλείσει». Ερωτηθείς αν υπήρξε επαφή με την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία, δια του επικεφαλής της Φ. Κουβέλη, έχει πει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει οποιοδήποτε μέτρο έχει να κάνει με εργασιακά θέματα, απάντησε ότι «μίλησε με τον Ν. Μπίστη και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη».
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιμήκυνσης του προγράμματος, λέγοντας πως «δεν έχουμε λάβει επίσημα την επιμήκυνση, ωστόσο όλα τα σενάρια που δουλεύουμε είναι σαν να την έχουμε πάρει», ενώ διευκρίνισε πως, αν δεν είχαμε λάβει την επιμήκυνση, θα έπρεπε να πάρουμε μέτρα 18 δισ. ευρώ και όχι 13,5 δισ. ευρώ που παίρνουμε σήμερα.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger