Home » , » Αντιφασιστικά συνθήματα μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο στην Αλεξάνδρεια….δείτε τα πιο έξυπνα συνθήματα που έχουν γραφεί σε τοίχους.

Αντιφασιστικά συνθήματα μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο στην Αλεξάνδρεια….δείτε τα πιο έξυπνα συνθήματα που έχουν γραφεί σε τοίχους.

Written By Noula on Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012 | 5:50 μ.μ.



«Τα συνθήματα σε τοίχους (γκράφιτι) αποτελούν ανά τους αιώνες μια μορφή τέχνης και πληροφόρησης».

Αυτό μου είπε κάποτε σε ένα αρχαιολογικό χώρο  η ξεναγός δείχνοντας μου "αρχαία γκράφιτι" τα οποία είχαν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι και έδειχναν ιστορικά στοιχεία για την εποχή εκείνη.

Πραγματικά σε πολλά σημεία της ιστορίας τα συνθήματα στους τοίχους χρησιμοποιήθηκαν ως εναλλακτικός τρόπος ενημέρωσης και ξεσηκωμού του λαού με χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ελλάδα τα χρόνια της κατοχής όπου μέσο των συνθημάτων ο λαός κυρίως της Αθήνας ενημερωνόταν για τις επιτυχίες των ανταρτών ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις ή για τις γενικές απεργίες οι οποίες οργανωνόταν την εποχή εκείνη.


Τα τελευταία χρόνια τα συνθήματα έχουν χρησιμοποιηθεί εκτός από οπαδούς αθλητικών ομάδων και κομμάτων και για να διακωμωδήσουν τον καταναλωτικό  τρόπο ζωής από αριστεριστές κυρίως , με ευφυέστατα στιχάκια πολλές φορές.

Βλέποντας τα συνθήματα στο κέντρο στο συγκεκριμενο σημειο της Αλεξάνδρειας και παρά τον αντιφασιστικό τους μήνυμα μας προκάλεσαν άσχημη εντύπωση και θεωρώ πως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα από όσα αναφέρω παραπάνω  παρά μόνο ένα ακόμη όπλο στους φασίστες….ο νοών νοειτω.

Δείτε ορισμένα από τα πιο «έξυπνα» συνθήματα που βρήκαμε στο διαδίκτυο :




























Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger