Home » , » Νεαρή μητέρα ζούσε σε διαμέρισμα – τρύπα 4τμ και της έκαναν έξωση!

Νεαρή μητέρα ζούσε σε διαμέρισμα – τρύπα 4τμ και της έκαναν έξωση!

Written By GIOTA on Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 | 3:16 μ.μ.

Σε αυτήν την τρύπα των 4 τετραγωνικών μέτρων στο Παρίσι ζούσε η νεαρή μητέρα με το λίγων μηνών μωρό της...
Σε αυτό το τσιμεντένιο κλουβί που μόλις την χώραγε. Με ένα ράντσο, μια καρέκλα, ένα τραπέζι, λίγα ράφια κι ένα παράθυρo.

Για το μικροσκοπικό διαμέρισμα μάλιστα πλήρωνε… 200 ευρώ το μήνα!!! Κι από αυτό το μικροσκοπικό διαμέρισμα αποφάσισε ο ιδιοκτήτης να τη διώξει. Στην καρδιά του χειμώνα αποφάσισε να κάνει έξωση στην 30χρονη ένοικο πετώντας την στο δρόμο μαζί με το παιδί της.

Την τραγική υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας το φιλανθρωπικό ίδρυμα Abbe Pierre. Η γυναίκα ζούσε στα 4 τετραγωνικά μέτρα από τον Απρίλιο του 2010 καταβάλλοντας ενοίκιο 200 ευρώ. Τους τελευταίους όμως 3 μήνες δεν κατάφερε να το πληρώσει κι η… ανοχή του θρασύτατου ιδιοκτήτη εξαντλήθηκε. Όχι μόνο ζητούσε χρήματα για αυτήν την τρύπα παραβιάζοντας το νόμο- μιας και στη Γαλλία απαγορεύεται η ενοικίαση χώρων κάτω των 9 τετραγωνικών μέτρων, αλλά επίσης παράνομα και χωρίς δικαστική απόφαση δε δίστασε να πετάξει στο δρόμο την άγαμη μητέρα με το παιδί της, όταν εκείνη δυσκολεύτηκε να δώσει τα χρήματα. Κι ενώ εκείνη έλειπε, άλλαξε ταχύτατα την κλειδαριά, έριξε τα πράγματά της σε σακούλες σκουπιδιών τις οποίες παράτησε στο διάδρομο του κτιρίου για να τις βρει, όταν θα επέστρεφε.

Φωτογραφία του διαμερίσματος από το Facebook

Το δράμα της 30χρονης γνώριζαν οι αρχές από τον Ιούνιο του 2012, κανείς όμως δεν είχε κάνει κάτι να τη βοηθήσει. Εκπρόσωπος του ιδρύματος Abbe Pierre, που έχει ως στόχο την προστασία των χιλιάδων αστέγων, μαζί με υπάλληλο της δημαρχίας του 14ου διαμερίσματος του Παρισιού- όπου βρίσκεται το διαμέρισμα- τρύπα, άλλαξαν την κλειδαριά μιας και ο ιδιοκτήτης λειτούργησε αυθαίρετα χωρίς δικαστική απόφαση. Η γυναίκα αρνήθηκε να επιστρέψει στο διαμέρισμα έχοντας βρει καταφύγιο μαζί με το παιδί της στο σπίτι ενός θείου της. «Φοβάται τις απειλές του ιδιοκτήτη» δήλωσε εκπρόσωπος του φιλανθρωπικού ιδρύματος στα γαλλικά μέσα.

Είναι το δεύτερο ανάλογο- και φυσικά τραγικό- περιστατικό που συγκλονίζει τη Γαλλία σε λίγες ημέρες. Πριν από μία εβδομάδα είχε αποκαλυφθεί ότι άνδρας ζούσε για 15 χρόνια σε χώρο 1,56 τετραγωνικών μέτρων πληρώνοντας.. 330 ευρώ το μήνα!!!

tragiko.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger