Home » » Killing in the name of...

Killing in the name of...

Written By VALTOS on Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 | 11:07 μ.μ.

Με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας με θύτη τον Όσκαρ Πιστόριους που συγκλονίζει τον κόσμο τις τελευταίες ώρες το Sport24.gr παρουσιάζει άλλες ιστορίες όπου διάσημοι αθλητές αφαίρεσαν ή κατηγορήθηκαν ότι αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές...


Η είδηση ότι ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε (κατά λάθος όπως υποστηρίζει) τη σύντροφο του έχει κάνει τον κύκλο του κόσμου προκαλώντας σοκ. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ένας αθλητής μπλέκει με το νόμο και μάλιστα με τόσο βαρύ κατηγορητήριο, όπως είναι η "ανθρωποκτονία".



Τo Sport24.gr παρουσιάζει αυτές τις ιστορίες: Από το σκάνδαλο Ο Τζέι Σίμπσον στο... λάθος του Τζέισον Ουίλιαμς και από τον "ρατσιστή" Ρότζερ Ρότζιερ στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Μπρούνο που διαμέλισε το σώμα της συντρόφου του και το έδωσε στα σκυλιά του να το φάνε. Ιστορίες που σοκάρουν!

Πάρα πολλοί αθλητές στην Αμερική έχουν συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή. Ο Πλάξικο Μπέρες τιμωρήθηκε με 2ετή φυλάκιση επειδή πήγε "οπλισμένος" σε νυχτερινό κλαμπ της Νέας Υόρκης. Ο ΝΒΑερ -και διπολικός- Ντελόντε Ουέστ κουβαλούσε στη θήκη της κιθάρας του μια μπερέτα, ένα μάγκνουμ και μια κοντόκανη καραμπίνα. Ο επίσης άσος του ΝΒΑ, Σεμπάστιαν Τέλφερ κουβάλησε στο τσάρτερ των Μπλέιζερς ένα όπλο κρυμμένο σε μια μαξιλαροθήκη. Ο Τανκ Τζόνσον (φούτμπολ) βρέθηκε να διατηρεί ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του, αν και το ρεκόρ ανήκει στον Σον Ρότζερς (κι αυτός αθλητής του φούτμπολ) που πήγε στο αεροδρόμιο με όπλο. Οπλισμένο. Με μια σφαίρα στη θαλάμη. Ποιος το κάνει αυτό;

Κάποιοι δεν τράβηξαν μόνο όπλο, αλλά το... παρατράβηξαν (γενικώς) και βρέθηκαν μπλεγμένοι σε υποθέσεις δολοφονίας. Ιδού η μακρά λίστα στην οποία προστέθηκε και το όνομα του Όσκαρ Πιστόριους.

Μπρούνο




Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Φλαμένγκο δικάστηκε πριν μερικές μήνες για τον βασανισμό και τη δολοφονία της 25χρονς ερωμένης του, Ελίζα Σαμούντιο. Προχώρησε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα όταν το μοντέλο του εκμυστηρεύτηκε ότι το τεσσάρων μηνών παιδί της ήταν δικό του. Ο 27χρονος Μπρούνο Φερνάντες ντε Σόουζα (παντρεμένος), βασάνισε, σκότωσε, διαμέλισε και τάισε στα σκυλιά του την Σαμούντιο.

Ντέιλ Κρόου - Εστεμπάν Ντε Χεσούς



 


Ο άλλοτε μποξέρ καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 20 ετών για τη δολοφονία του Φρανκ Μπάναμ. Τον έδειρε, τον στραγγάλισε και τον άφησε σε έναν σκουπιδοτενεκέ. Θα αποφυλακιστεί το 2026. Ο συνάδελφος του Εστεμπάν Ντε Χεσούς, πρωταθλητής ελαφρών βαρών (1976-1978) σκότωσε έναν 17χρονο έμπορο ναρκωτικών στο Πουέρτο Ρίκο. Πήγε φυλακή, το γύρισε στο μπέιζμπολ, έγινε πάστορας και προσβλήθηκε από AIDS. Στα 37 του αφέθηκε ελεύθερος, αλλά πέθανε ένα μήνα μετά το συγχωροχάρτι.

Πάκμαν Τζόουνς



 

Ο Άνταμ "Πάκμαν" Τζόουνς διέλυσε την καριέρα του στο NFL όταν μια νύχτα του 2007 στο Λας Βέγκας άρχισε να πυροβολεί με την παρέα του μέσα σε στριπτιτζάδικο. Δύο σεκιουριτάδες τραυματίστηκαν και ο ένας έμεινε παράλυτος. Έμεινε 1 1/2 χρόνο εκτός δράσης και φέτος έκανε μια δυναμική επανεμφάνιση (διορθώθηκε μετά από σχόλιο αναγνώστη).

Εβάνγκελος Γκούσις




Έχει ελληνικές ρίζες, γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν και έδρασε στην Αυστραλία. Ο πρωταθλητής του κικμπόξινγκ "έφαγε" 30 χρόνια, καθώς ήταν μέλος της μαφίας της Μελβούρνης, που αφαίρεσε 36 ζωές σε 12 χρόνια. Ο ίδιος καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο ανθρώπων.

Γκάβιν Γκραντ





Ο ποδοσφαιριστής της Μίλγουολ και της Μπράνφορντ Σίτι είχε αρκετά μπλεξίματα με το νόμο. Αρχικά κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Τζαμάλ Μουρ το 2005, αλλά αθωώθηκε το 2007. Στις 23 Ιουλίου του 2010, όμως, κάθισε και πάλι στο σκαμνί, αυτή τη φορά για το φόνο του 21χρονου Λεόν Λαμπαστίντ. Και τα δύο περιστατικά συνδέθηκαν ως "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" και ο Γκραντ "έφαγε" ισόβια.

Τζαβάρις Κρίτεντον



 


Από τις 26 Αυγούστου 2011 κατηγορείται για το φόνο της 22χρονης Τζούλιαν Τζόουνς. Ο Κρίτεντον, που το 2009 είχε τραβήξει όπλο στον Γκίλμπερτ Αρίνας (είχε απαντήσει με τον ίδιο τρόπο) στα αποδυτήρια των Ουίζαρντς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα και το FΒΙ που τον συνέβαλε πυροβόλησε τη γυναίκα στο δρόμο. Ο ίδιος ο άλλοτε παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς υποστηρίζει ότι δεν σημάδευε αυτή, αλλά τον άνδρα που τον είχε ληστέψει. Είναι ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση ύψους 230.000 δολαρίων.

Τζέισον Ουίλιαμς



 


Η επίσημη εκδοχή είναι ότι ο σταρ των Νιου Τζέρσεϊ Νετς έκανε ξενάγηση στους καλεσμένους του, όταν άρχισε να παίζει με την καραμπίνα του. Το όπλο εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τον Αμερικανοκύπριο σοφέρ του, Κόστας Κριστόφι. Μετά από μια (σχεδόν) δεκαετή δικαστική διαμάχη από τις 11 Ιανουαρίου του 2010 κοιμάται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Ρότζερ Ρόζιερ



 


Δεν έμεινε στην ιστορία για την καριέρα του στους Κάρντιναλς, αλλά για το γεγονός ότι ήταν μέλος μιας ρατσιστικής οργάνωσης, δολοφονώντας μάλιστα 7 λευκούς. Όταν απελευθερώθηκε μετά από 20 περίπου χρόνια, συνελήφθη και πάλι για ακάλυπτες επιταγές και επέστρεψε στη φυλακή.

Τέρι Άντεργουντ

Ξεκίνησε την καριέρα του στο NFL με πολλές προσδοκίες, ως ο νέος (μικρότερος) Μπάρι Σάντερς. Το 1998 καταδικάστηκε για το φόνο της εγκύου γυναίκα του, η οποία μαχαιρώθηκε 88 φορές. Έχει κάνει έφεση στην ποινή των 60 ετών με την οποία τιμωρήθηκε.

Αυτοί που αθωώθηκανΟ Τζέι Σίμπσον



 


Κατηγορήθηκε (αν και αθωώθηκε) για το θάνατο της φρεσκοχωρισμένης γυναίκας του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρον Γκόλντμαν. Όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι ο σταρ του φούτμπολ και μετέπειτα ηθοποιός ήταν αυτός που διέπραξε το έγκλημα το οποίο εξελίχθηκε σε σόου στην Αμερική: κυνηγητό με αυτοκίνητα, πολύκροτη δίκη, βιβλία. Και το τελευταίο είναι σημαντικό, καθότι ο Σίμπσον έγραψε βιβλίο για το... πως θα μπορούσε να τους έχει σκοτώσει.

Ρέι Λιούις



 


Το μελλοντικό μέλος του Hall-of-Fame του φούτμπολ κατηγορήθηκε με άλλους δύο για τη δολοφονία δύο ανδρών μετά από καυγά που έγινε σε πάρτι του Super Bawl το 2000. Η υπόθεση μπήκε στα συρτάρια, ο παίκτης τη γλίτωσε και την επόμενη χρονιά κέρδισε το βραβείο του MVP.

Ρούμπιν Κάρτερ
Ο "Τυφώνας" (η ιστορία του ενέπνευσε τον Μπομπ Ντίλαν να γράψει το "Hurricane" και τον Ντένζελ Ουάσινγκτον να παίξει τη ζωή του) διάσημος μποξέρ μεσαίων βαρών μεταφέρθηκε άγαρμπα από τα ρινγκ στη φυλακή, όταν τον κατηγόρησαν για το φόνο τριών ανθρώπων σε ένα μπαρ του Νιου Τζέρσεϊ. Πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή πριν βρει το δίκιο του.

Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger