Home » » Συνάντηση της Λιτσας Αμανατιδου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατυ

Συνάντηση της Λιτσας Αμανατιδου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατυ

Written By VALTOS on Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 | 10:30 π.μ.

Σημ : Η συνάντηση πραγματοποιηθηκε πριν 1 μηνα

Την Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, τον Τάσο Κανταρά μέλος της Πολιτικής Γραμματείας υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής, το Γιώργο Σπυρίδη συντονιστή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δ.Αλεξάνδρειας, τον Χρήστο Αντωνίου μέλος της Γραμματείας της ίδιας Ο.Μ. και το Λευτέρη Κιοσέογλου συνδικαλιστικό στέλεχος της Αυτόνομης Παρέμβασης και μέλος ΔΣ του ΕΚΘ, πραγματοποίησαν συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου τευτλοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας «Μακεδονία». 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, το οποίο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του για τη φετινή καμπάνια. Στη συνάντηση εκτός από τους παραγωγούς παραβρέθηκαν και μέλη του ΔΣ (πρόεδρος και ταμίας) του συλλόγου εργαζομένων μόνιμου προσωπικού της ΕΒΖ Πλατέως.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε αρχικά από το σωματείο τευτλοπαραγωγών για τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των αυξήσεων στο κόστος παραγωγής, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργείται από την «περιπέτεια» της πώλησης του Ομίλου της ΕΒΖ και της συνεχής απαξίωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Οι αγρότες επεσήμαναν ότι εάν κλείσουν τα εργοστάσια ή εάν μειωθεί περαιτέρω η παραγωγική τους δραστηριότητα θα δεχθούν ένα νέο αβάσταχτο πλήγμα στο ήδη μειωμένο τους εισόδημα, καθώς οι περισσότεροι εκτός από την τεχνογνωσία και την εμπειρία που απέκτησαν πάνω στην τευτλοκαλλιέργεια, έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά - πέραν των γεωργικών μηχανήματων που είναι εργαλεία ευρείας χρήσης - και σε εξειδικευμένα εργαλεία για την συγκεκριμένη καλλιέργεια (πχ τευτλοεξαγωγείς)

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στα όποια σχέδια ξεπουλήματος μίας από της σημαντικότερες αγροτικές βιομηχανίες της χώρας, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ΕΒΖ πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, να εξυγιανθεί και να ενισχυθεί, καθώς μπορεί να διαδραματίσει κομβικής σημασίας ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα της χώρας και στην ενίσχυση της τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομίας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν, επίσης, ότι είναι σκάνδαλο από τη μία η κυβέρνηση να επιχειρεί το ξεπούλημα της Βιομηχανίας «έναντι πινακίου φακής» και από την άλλη συγκεκριμένες εταιρείες μεγαλό-πελάτες της ΕΒΖ που χρωστούν ποσά εκατομμυρίων ευρώ να παραμένουν στο απυρόβλητο από την διοίκηση, η οποία δεν είναι βέβαια εξίσου «επιεικής» με τους αγροτές των οποίων κάνει απαιτητές μέσω της Εφορίας ακόμα και τις μικροοφειλές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί από κοινού αγρότες, εργαζόμενους, επαγγελματίες αλλά και όλη την κοινωνία να δώσουν ενωτικά και μαζικά τη μάχη για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και για το σταμάτημα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger