Home » , , » ΕΚΤΑΚΤΟ : ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.

Written By VALTOS on Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 | 7:09 μ.μ.

Θα μπορούσε να αποτελεί και σκηνές από ταινία προσεχώς και σίγουρα δεν πρόκειται για έργο επιστημονικής φαντασίας.
Για τους γνωρίζοντες η πρόσφατη απόφαση κλεισίματος του τμήματος βλαβών στην Αλεξάνδρεια μας φέρνει πολύ κοντά στο να ζήσουμε αργά ή γρήγορα  την περιγραφή του τίτλου και σίγουρα αποτελεί πισωγύρισμα για τον Δήμο μας που δέχεται ακόμα ένα πλήγμα με την απομάκρυνση μιας ακόμα δημόσιας υπηρεσίας από τον τόπο μας.
Δυστυχώς απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται στην χώρα μας ο πολίτης δείχνει εγκλωβισμένος καθώς επικράτησε η  εσωστρέφεια έναντι της μαζικής οργάνωσης και της συλλογικότητας κάτι που αποτελούσε το κακό ενδεχόμενο αντίδρασης της κοινωνίας απέναντι στο συνεχιζόμενο σοκ της κρίσης.

Το «εκρηκτικό» κοκτέιλ συμπληρώνεται από την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών , της παραπληροφόρησης ή της προπαγάνδας από μεγάλα κυρίως μέσα ενημέρωσης.
Για να επανέλθω στο θέμα του τίτλου , ο οποίος όπως ελπίζω να έχετε καταλάβει υπήρξε παραπλανητικός* , το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του κλεισίματος της ΔΕΗ στην Αλεξάνδρεια κάτι που φάνηκε τόσο από κατ’ιδιαν συζητήσεις όσο και από την προχθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία αν και προήρθε από πολλούς φορείς δεν είχε ελέω και του καιρού την ανάλογη επιτυχία και σίγουρα δεν πλησίασε σε νούμερα την συναυλία της Θεοδωρίδου ή τις πρόσφατες προεκλογικές συγκεντρώσεις (αμφότερα πολύ πιο σημαντικά θέματα).
Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε και την αδιαφορία μέρος του τοπικού τύπου ή τις ανακρίβειες (εδω)* που διαβάζουμε σε άλλο μέσο τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως το μακρύ και δύσκολο κομμάτι του δρόμου προς της κινητοποίηση της κοινωνίας αποτελεί αυτό της ενημέρωσης.

*Οι ανακρίβειες του δημοσιεύματος (εδω) έγκεινται :
1)στο ζωτικό θέμα των ανθρωπίνων ζωών ατόμων με μηχανική υποστήριξη η πληροφόρηση για την ένταξη σε μητρώο ευαίσθητων πολιτών μπορεί να ισχύει για τις περιπτώσεις απεργιών όπου οι διακοπές είναι απολύτως ελεγχόμενες σε καμία περίπτωση όμως δεν ισχύει σε περιπτώσεις έκτακτων βλαβών όπως εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει.
2)το δεύτερο επιχείρημα αφορά τους επιχειρηματίες τους αγρότες και τα προϊόντα τους , σε περίπτωση διακοπής εν μέσο καλοκαιριού και μη έγκαιρης αποκατάστασης της βλάβης προϊόντα όπως πχ κατεψυγμένα θα υποστούν αλλοιώσεις ενώ το «σοκ» στα αγροτικά προϊόντα  από μεταβολή της θερμοκρασίας όταν μάλιστα αυτό δεν γίνεται μια φορά (βλ. μεταφορά προϊόντος) έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα.
Ας μην ξεχνάμε και τις τοπικές βιομηχανίες και την άμεση εξάρτηση σε ενέργεια 24ωρες κατά τους καλοκαιρινους μήνες.
3)το ζήτημα του κλεισίματος της ΔΕΗ δεν αφορά καμία «συντεχνία υπάλληλων» όπως διευκρινίστηκε στην ενημέρωση μιας και σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι διαμένουν στην Βέροια , ως εκ τούτου η εκεί μετάθεση τους μόνο θετικά είχε για την τσέπη τους (έξοδα μετακίνησης) .
Η επίσημη δικαιολογία άλλωστε της διεύθυνσης είναι η έλλειψη προσωπικού λόγο αιτημάτων των εργαζομένων για μετάθεση στην Βέροια
4) όσο για το οικονομικό σκέλος και παρότι είναι αστείο να το αντιπαραβάλουμε απέναντι σε ανθρώπινες ζωές είναι πολύ μικρό μιας και ουσιαστικά το μοναδικό κέρδος είναι το ενοίκιο κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να επιλυθεί.


*ας με συγχωρέσει ο αναγνώστης που «τσίμπησε» από τον τίτλο αλλά ο εναλλακτικός τίτλος για μεγαλύτερη προσέλκυση αναγνωστών ήταν «ΕΚΤΑΚΤΟ :Η ΠΑΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» και το θεώρησα λιγάκι υπερβολικό.

Μίχος Σ.
Share this article :

2 σχόλια:

  1. Δυστηχως τα παπαγαλακια συνεχίζουν την δουλεια του άψογα ... Απο τις πολλες κολοτουμπες ζαλιστηκαν και γράφουν απλα για να γράφουν .... Οταν θα συνδέουν τα tablet ,I phone , PC σε γεννήτριες για γράφουν τις απόψεις τους .... Τοτε θα λενε .... Φταει ο δήμαρχος φταει ο ένας ο άλλος κτλ ..... Φταει ο καναπες σου .... Κύριε παπαγάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger