Home » » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ» - «ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ» - «ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»

Written By VALTOS on Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 | 6:24 μ.μ.

Συνάντηση του δικτύου φορέων δράσης Ημαθίας με συμμετοχή από Βέροια , Αλεξάνδρεια και Νάουσα για το θέμα της πώλησης της ΔΕΗ και το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΔΔΗΕ (τεχνικό τμήμα ΔΕΗ) στην Αλεξάνδρεια.
Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την απόφαση για πώληση του 30% της ΔΕΗ στην ενημέρωση του προς τους φορείς ο κ. Ντέλμας Κωνσταντίνος Εκπρόσωπος τουΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας , πρόκειται για οικονομικό και περιβαντολλογικό έγκλημα για τις επόμενες γενιές η απόφαση της κυβέρνησης  για ξεπούλημα του 30% των λιγνιτοπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο κ. Ντέλμας  φώτισε άγνωστες πτυχές των επιπτώσεων στην οικονομία από αυτή την ενέργεια  καθώς και στις τοπικές κοινωνίες και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας όπως αυτό της τηλεθέρμανσης που είναι στον αέρα , του κοινωνικού τιμολογίου αλλά και το κόστος του ρεύματος το όποιο αναμένεται να αυξηθεί έως και 80% όπως έδειξαν ανάλογες περιπτώσεις.
Σε 20 δις ευρώ υπολογίζεται η αξία του λιγνίτη σήμερα που επαρκεί έως το 2052 με την ΔΕΗ να οφείλει να αποκαταστήσει τις περιοχές και να φροντίσει ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης διερωτώμενος αν ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις ενώ επεσήμανε πως η  παραμονή της ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο δίνει την ευκαιρία για κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος του σωματείου τεχνικών ΔΕΗ Ημαθίας κ. Βαλαβάνης μίλησε για το κλείσιμο του γραφείου βλαβών της ΔΕΗ στην Αλεξάνδρεια και τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια κίνηση τόσο για τον Δήμο Αλεξάνδρειας όσο και για την Βέροια καθώς την ευθύνη για την κάλυψη μιας τεράστιας περιοχής θα την έχει ένα συνεργείο με ότι αυτό συνεπάγεται σε περιπτώσεις ταυτόχρονων βλαβών , φαινόμενο όχι σπάνιο.
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να εναντιωθούν σε αυτή την απόφαση που τις υποβαθμίζει για πολλοστή φορά.

Οι φορείς δράσης Ημαθίας συναποφάσισαν για εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στην Βέροια  ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ ενώ η Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας προανήγγειλε συνάντηση και ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα για το θέμα του κλεισίματος της ΔΕΔΔΗΕ στην Αλεξάνδρεια.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger