Home » » ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 6Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΙΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 6Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΙΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Written By VALTOS on Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 | 9:30 π.μ.


Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου 23 Αυγούστου 2014 το 6ο Φεστιβάλ Γκάιντας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «Η Ανατολική Ρωμυλία», σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων Ημαθίας.
Τριάντα πέντε αναγνωρισμένοι μουσικοί (γκάιντες, ακορντεόν, νταούλια και τραγουδιστές) από την Ελλάδα και τη Σερβία και τα χορευτικά σύνολα τριών Πολιτιστικών Συλλόγων (Χαλάστρας, Κίτρους και Τρικάλων) ταξίδεψαν τους χίλιους και πλέον επισκέπτες στους μουσικούς ρυθμούς της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας.


Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Διούδη, σκοπός του Φεστιβάλ είναι να έρθει σε επαφή ο κόσμος και κυρίως η νέα γενιά, με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους γονείς και τους παππούδες μας σε όλη τη διαδρομή, από τον ξεριζωμό τους μέχρι και σήμερα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α. κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο νέος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ενώ στην εκδήλωση παρόντες οι βουλευτές Ημαθίας Απ. Βεσυρόπουλος και Κ. Γιοβανόπουλος καθώς και παλαιοί και νέοι αιρετοί.



Αφού προηγήθηκε η παρέλαση των τριών Συλλόγων και των μουσικών από την πλατεία του χωριού μέχρι τον χώρο της εκδήλωσης. έγινε στις 9.30 η παρουσίαση των γκαϊντατζήδων και των φιλοξενούμενων χορευτικών συγκροτημάτων. Για μιάμιση περίπου ώρα, οι χορευτές και οι χορεύτριες των τριών Συλλόγων παρουσίαζαν τους χορούς τους υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής και δημιουργούσαν ένα θέαμα πανδαισίας χρωμάτων, ρυθμών και κινήσεων, αποσπώντας τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού.

Δείτε ολο το ρεπορτάζ στο blog του Νίκου Σαλτουρίδη  ΕΔΩ
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger