Home » , » ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ’ (!!!) – ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Δ’ (!!!) – ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Written By VALTOS on Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 | 8:48 μ.μ.

By Valtos 

Και όμως είναι αλήθεια , σύμφωνα με ιστορικές πηγές και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η wekipedia αλλά και το επίσημο site του αρχαιολογικού χώρου στις Αιγές ο τάφος του υιού του Μέγα Αλέξανδρου έχει βρεθεί και βρίσκεται στην Βεργίνα.

Την ανακάλυψη έκανε ο αρχαιολόγος Ανδρόνικος το 1978 (Ανακάλυψη του ασύλητου τάφου του Αλέξανδρου Δ’. Έκθεση των θησαυρών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από την έφορο αρχαιοτήτων Αικατερίνη Ρωμιοπούλου. Αρχίζει η συντήρηση των τοιχογραφιών από την ομάδα του Φώτη Ζαχαρίου)

Βλέπεται μέσα στον παροξυσμό της ανακάλυψης του Μακεδονικού Τύμβου στην Αμφίπολη και ως βαθιά ανιστόρητος λαός που ταυτόχρονα κομπάζει για την αρχαία ιστορία του πέφτουμε σε αντιφάσεις.

Και πώς να μην συμβαίνει αυτό όταν οι πολιτικοί μας σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την παραμικρή επιτυχία (αθλητική , πολιτιστική κλπ) ενώ ποτέ δεν φρόντισαν για την προσφορά μιας στοιχειώδους παιδείας ;

Η ανακάλυψη στην Αμφίπολη σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρχαιολόγων είναι πολύ σημαντική , μην απογοητευτείτε όμως αν δεν πρόκειται για τον Μ. Αλέξανδρο , Ρωξάνη , Αλέξανδρο Δ’ ,Ολυμπιάδα * και δείτε το ως μια ευκαιρία για ένα μάθημα Ιστορίας.

Άλλωστε όπως ορθά έγραψε ένα φίλος στο fb στην καλύτερη θα πρόκειται για τον τάφο της Ρωξάνης , στην χειρότερη θα χρεώσουν τον ΕΝΦΙΑ και θα τον βάλουν προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μέγας Αλέξανδρος : Απίθανο πρέπει να θεωρείτε το ενδεχόμενο της ύπαρξης του τάφου του Μ. Αλέξανδρου στην Αμφίπολη καθώς σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές η ταριχευμένη σωρός «κλάπηκε» από τον Πτολεμαίο και τοποθετήθηκε σε μεγαλοπρεπές Μαυσωλείο στην Αλεξάνδρεια γνωστό και ως Σώμα ή Σήμα.
Την σωρό προσκύνησαν πολλοί γνωστοί άντρες όπως ο Ιούλιος Καίσαρας , οι αναφορές σταματούν απότομα στα τέλη του 4ου μ.Χ. αιώνα, όταν στην μεγάλη επίθεση των χριστιανών της πόλης υπό τον πατριάρχη Θεόφιλο εναντίον των εθνικών ισοπεδώθηκαν το Σεράπειον, το Μουσείον και η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ενώ το μαυσωλείο «εξαφανίσθηκε» μέσα στα χαλάσματα.

Ρωξάνη : Η ιστορία της πρώτης γυναίκας του Μ. Αλέξανδρου είναι μια ιστορία ερώτα , παθών και πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Η Ρωξάνη ήταν η πανέμορφη κόρη του Οξυάρτη, το φρούριο του οποίου κατέλαβε ο Αλέξανδρος.
Μετά τον θάνατο του Μ. Αλέξανδρου η Ρωξάνη κατέφυγε με τον υιό της Αλέξανδρο Δ. στην Ήπειρο υπό την προστασία της Ολυμπιάδας , σφαγιάστηκε τελικά με τον υιό της από τον Κάσσανδρο το 311 π.χ , θεωρείτε απίθανο να έτυχε βασιλικών τιμών όπως υποδηλώνουν οι λέοντες – σφίγγες της Αμφιπόλης.

Αλέξανδρος Δ’ : όπως προείπαμε ο τάφος του επίσημα έχει ανακαλυφθεί , βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα ανατραπούν επιστημονικά δεδομένα.

Ολυμπιάδα : Η μητέρα του Μ. Αλέξανδρου λιθοβολήθηκε μετά από εντολή του Κάσσανδρου και ο τάφος της εικάζεται ότι βρίσκεται στην Αρχαία Πύδνα στον "τούμπα" του Μακρυγιαλου.

Αυτά προκύπτουν από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μέσα από πολλές και αντικρουόμενες πολλές φορές πηγές και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν χρόνιες έρευνες και μελέτες των επιστημόνων .
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Η πραγματικότητα είναι ότι ο τάφος στην Βεργίνα πιθανόν να ανήκει στον μικρό πρίγκηπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger