Home » , , » ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Written By VALTOS on Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 | 11:56 π.μ.

Η απόφαση για την μη τέλεση της εμποροπανήγυρης στην Αλεξάνδρεια για πρώτη φορά φέτος διχάζει τους πολίτες που έβλεπαν την αίγλη από το πανηγύρι του 15Αυγουστου στην πόλη μας να φθίνει χρόνο με τον χρόνο.
Σε μια φανταστική κόντρα μεταξύ Εκκλησιάς και Δήμου η πρώτη θα αναδεικνύονταν νικήτρια καθώς μετά την προ ετών απόφαση απομάκρυνσης του χώρου του πανηγυριού από αυτό του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου φρόντισε με διάφορες κινήσεις (παραδοσιακή μουσική , θαυματουργές εικόνες) να τονώσει το ενδιαφέρον για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.
Αντίθετα  η δημοτική αρχή δεν επένδυσε στην αναμόρφωση του θεσμού αρκούμενη στην εύρεση ενός ακατάλληλου και παράνομου όπως αποδείχτηκε χώρου.

Η παθογένεια των περισσοτέρων Ο.Τ.Α που θέλει αυτούς ως απλούς διαχειριστές και όχι ως ενεργούς διαμορφωτές λειτούργησε και στην περίπτωση του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Βρεθήκαμε έτσι φέτος και παρά τις σπασμωδικές ενέργειες ορισμένων δημοτικών συμβούλων χωρίς πανηγύρι κάτι που ομολογούμενος δεν ενόχλησε ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία .

Γεγονός παραμένει πως για την Αλεξάνδρεια που χρόνια τώρα ψάχνει να βρει την ταυτότητα της το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου υπήρξε ένα σημείο αναφοράς τις προηγούμενες δεκαετίες ,  απόδειξη η μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές κίνηση  στο  κέντρο της πόλης που δεν είχε να επιδείξει τίποτα πέρα από την άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων.
Οφείλει η επόμενη δημοτική αρχή να βρει λύσεις για την επαναλειτουργία του σε νέες βάσεις με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την προώθηση του πολιτισμού.


Η «έξοδος» του Φώτη Δημητριάδη και της παράταξης του από το τιμόνι του Δήμου πάντως κάθε άλλο παρά ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς και σε αυτό το κομμάτι τα αντανακλαστικά τους υπήρξαν μηδαμινά , βυθισμένοι στην απογοήτευση του εκλογικού αποτελέσματος δεν φρόντισαν για την διοργάνωση 2-3 πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης με αφορμή την γιορτή της Παναγίας.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger