Home » » ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ (Ή ΚΛΑΨΤΕ) ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ : ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΤΕ (Ή ΚΛΑΨΤΕ) ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ : ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Written By VALTOS on Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 | 5:48 μ.μ.

Τεράστια ανακούφιση σε χιλιάδες υπερφορολογημένα νοικοκυριά αναμένεται να δώσει η Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Ειδικότερα, η εν λόγω Απόφαση προβλέπει ότι χορηγείται έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ του φορολογούμενου εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) ο φορολογούμενος ή κάποιο από τα τέκνα του να έχει συμπληρώσει το 111ο έτος της ηλικίας του ή να είναι βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ή να έχει βραβευτεί για τη συνολική προσφορά του στο success story του Αντώνη Σαμαρά.
β) ο φορολογούμενος να είναι γονέας ή κηδεμόνας τουλάχιστον 69 παιδιών ή να έχει στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης διαστημόπλοιου ή τεθωρακισμένου τύπου Leopard.

γ) ο φορολογούμενος να έχει πέσει θύμα σεισμού, τσουνάμι, χιονοθύελλας ή βιασμού κατά τον προηγούμενο χρόνο ή να έχει συμβάλλει στη διάσωση του στρατιώτη Ράιαν.

Επιπλέον, χορηγείται έκπτωση 100% εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) ο φορολογούμενος να φύτεψε καρπούζια τον περασμένο χειμώνα ή να έχει λάβει μέρος σε τουλάχιστον 28 ακτιβιστικές δραστηριότητες του "Όλοι μαζί μπορούμε" του ΣΚΑΪ.

β) ο φορολογούμενος να έχει στην κατοχή 352 επικυρωμένα εισιτήρια μετρό ή να έχει κάνει like στη σελίδα της Νέας Δημοκρατίας στο facebook ή να έχει κρεμασμένο στο τοίχο του σπιτιού του τον "Γέρο με το τσιμπούκι".

γ) ο φορολογούμενος να έχει εισόδημα κάτω από 50 ευρώ ετησίως ή να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου σε λιγότερο από 80 μέρες ή να έχει κατακτήσει το Euro του 2004 μαζί με την Εθνική.

Όπως καταλαβαίνετε, σκοπός της Απόφασης είναι να καταλαγιάσει η γκρίνια για τις επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος φόρος, αφού σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 0,000001% των Ελλήνων θα πληρώσουν μισό ή καθόλου ΕΝΦΙΑ.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει. Αφού η κυβέρνηση ήξερε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και παράπονα για τον νέο φόρο, γιατί δεν ανακοίνωνε τα παραπάνω κριτήρια από την αρχή;

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 76%. Του χρόνου τέτοια μέρα θα έχει πέσει κάτω από 6%. Νέα Δημοκρατία. Σταθερά βήματα έξω από το σπίτι σας.)

πηγη facebook.com/TheThreeMooges
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. θα συμφωνήσω με το σύνθημα της εικόνας θα πάρουν τα α#@@δια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger