Home » , » ΒΕΡΟΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΕΡΟΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Written By VALTOS on Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 | 9:50 π.μ.



Από την εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας
"ΒΕΡΟΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ" 1912-2012
στιγμές ιστορίας και πολιτισμού
Το "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ" τάραξε τα νωχελικά νερά της επαρχιακής Βέροιας και σχεδόν όλης της Ελλάδας από το 1958 ως το 1963.
Εμπνευστές και δημιουργοί ο ΤΟΒ, Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, που απαρτιζόταν από μια ομάδα νέων της Βέροιας, μια φιλική παρέα 25ρηδων και 30ρηδων που έσφυζε από ενέργεια και ανησυχία, προβληματιζόταν για τη στασιμότητα που επικρατούσε σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης και ονειρευόταν ένα καλύτερο αύριο. Τον ενθουσιώδη και αεικίνητο Τάκη Βλαχόπουλο, πρόεδρο του ΤΟΒ, τον πάντα σοβαρό Παντελή Καλαμάτα, τον ρομαντικά αισιόδοξο ποιητή Μιχάλη Μαρμαρά, τον κομψό Παναγιώτη Πασταρμά, τον χαμογελαστό κυρ. Γιάννη Κατιρτζόγλου και τον δραστήριο Μανώλη Καλογήρου.

Οι εκδηλώσεις πολλές. Παρελάσεις, γιορτές, χοροεσπερίδες με όλους τους γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής: Νάνα Μούσχουρη, Τώνη Μαρούδα, Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνο Ηλιόπουλο, Νάντια Κωνσταντοπούλου, κ.α., παραδοσιακά συγκροτήματα, ράλι αυτοκινήτων, πυροτεχνήματα, ξεναγήσεις, περίπτερα με εκθέματα κι ένα σωρό άλλες τελετές φροντισμένες από τους διοργανωτές ως την τελευταία λεπτομέρειά τους.

Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες κάθε φορά από διάφορα μέρη της Ελλάδας έφταναν στη Βέροια, παρακινημένοι από μια απλή περιέργεια και έφευγαν πλημμυρισμένοι από έναν ανείπωτο θαυμασμό.

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και χαράχτηκε στην συλλογική μνήμη σαν μια μεγάλη και μοναδική στιγμή στην πόλη, που έδωσε νέα πνοή αισιοδοξίας στην μεταπολεμική Βέροια.

Ισαβέλλα Κωνσταντούδη





Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger