Home » , » ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΥΣ – ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΥΣ – ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ.

Written By VALTOS on Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 | 6:22 μ.μ.

Τα όσα απίστευτα είδαν το (λιγοστό) φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες μαθητών του γυμνασίου Πλατέος γεννούν ερωτηματικά για τον τρόπο που ορισμένοι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και τους θεσμικούς ρόλους που κατέχουν σε συλλόγους και «θέσεις»
Όλα ξεκίνησαν όπως αναφέρει στο αναλυτικό ρεπορτάζ των xronika oταν κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης των μαθητών για να αποφασίσουν την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων στο σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη από την Παρασκευή υπήρξε παρέμβαση ορισμένων γονέων και μελών του Δ.Σ του συλλόγου γονέων Λυκείου.
Ο λόγος προφανής , οι ίδιοι είχαν «αποφασίσει» πως η κατάληψη έπρεπε να λήξει και όταν είδαν πως η ισχυρή πλειοψηφία των μαθητών τάθηκε υπέρ της συνέχισης είπαν να «γράψουν» την δημοκρατία στα παλαιοτερα των υποδημάτων τους και να αναλάβουν δράση.
Μεταξύ αυτών και δημοτικός σύμβουλος ο οποίος μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι μαθητές επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μαθητή Αλβανικής καταγωγής.
Οι πληροφορίες  μας αναφέρουν πως αν μη τι άλλο η συμπεριφορά ορισμένων ξέφυγε από τα επιτρεπτά όρια την ίδια ώρα που ο σύλλογος γονέων (μέλος του οποίου είναι και ο δημοτικός σύμβουλος) προσπαθεί να καλύψει τα όσα οι μαθητές καταγγέλλουν και να ρίξει τους τόνους.
Το βινετο από τα xronika με τους μαθητές μετά την λήξη των κινητοποιήσεων είναι αποκαλυπτικό ενώ οι ίδιοι οι μαθητές αναφέρουν πως υπήρξαν λάθη και από τους ίδιους αλλά θα περίμεναν από τους μεγαλύτερους και πιο λογικούς (!!!) μια συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν.


Αγαπητοί μαθητές αν η λογική συμβάδιζε με την ηλικία ο κόσμος μας δεν θα είχε αυτά τα χάλια , όσο για τους υπόλοιπους είναι κρίμα να αντιλαμβανόμαστε την δημοκρατία ως προκρούστιο κρεβάτι , κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του καθενός μας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων Λυκείου Πλατεος εδώ


        
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger