Home » » Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Written By VALTOS on Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 | 9:23 π.μ.


Τους έξι υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία παρουσίασε την Πέμπτη και στη Βέροια η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος με συντονιστή τον Παναγιώτη Χατζησάββα. Ο κ. Χατζησάββας παίρνοντας το λόγο είπε ότι: «Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας πολύ μεγάλης αλλαγής που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη αλλά κυρίως στον μεσογειακό νότο. Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν δύο προτάσεις, το μνημόνιο που μας βύθισε σε μια οικονομική κρίση και το άλλο, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα βάλει τη χώρα σε πορεία ανασυγκρότησης. Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από συντρόφους που έδωσαν σαφή δείγματα γραφής επί σειρά ετών και πρωτοστάτησαν στα κινήματα για τους αγώνες». Στη συνέχεια ο κ. Χατζησάββας παρουσίασε αλφαβητικά τους υποψήφιους οι οποίοι έκαναν και από μία σύντομη τοποθέτηση.

Χρήστος Αντωνίου (Αλεξάνδρεια οικονομολόγος): «Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Έχουμε δύο διαφορετικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Το ένα είναι αυτό που είδαμε και οδήγησε σε μία κοινωνική καταστροφή την οποία δεν μας τη λένε και το άλλο είναι του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έρχεται σε ρήξη με ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα και αντιμετωπίζει άμεσα την ανθρωπιστική κρίση, την ανόρθωση της οικονομίας, ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στο κράτος, μείωση υπουργείων κ.ά. Ζητάμε την συμπαράταξη των ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων για να τα βγάλουμε πέρα».

Φρόσω Καρασαρλίδου (Νάουσα πρώην εργαζόμενη στο Νοσοκομείο): «Θεώρησα χρέος μου να συμμετάσχω σ’ αυτές τις εκλογές βιώνοντας την αγωνία που βιώνουν οι περισσότεροι. Η ανεργία στη Νάουσα έχει ξεπεράσει το 50%, τα παιδιά μας φεύγουν, οι αγρότες υποφέρουν και στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών έγινε ολοκαύτωμα. Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στον κοινό αγώνα για να αλλάξουμε την πορεία της χώρας».

Κώστας Λαπαβίτσας (Νάουσα οικονομολόγος): «Μπροστά μας έχουμε δύο δρόμους, ο ένας είναι γνωστός, αυτός του εθνικού μαρασμού και ο άλλος είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμά μας κινείται σε εθνικό επίπεδο και έχει τρία χαρακτηριστικά. Την διαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές, η διευθέτηση του οποίου δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με διαγραφή. Η αλλαγή της μικροοικονομικής πολιτικής και τρίτον το ποιός θα τα κάνει όλα αυτά… Ο τόπος χρειάζεται καθαρά χέρια, καιρός είναι να μπουν νέοι άνθρωποι. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μέτρα άμεσης αντιμετώπισης της κρίσης, καταρχήν, για να ακολουθήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης. Για τη στήριξη του αγροτικού στοιχείου και των μικρομεσαίων χρειάζεται μεσοπρόθεσμη προοπτική. Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε σ’ αυτό το πρόγραμμα διότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία».

Γιώργος Ουρσουζίδης (Πολιτικός Μηχανικός): «Το κακό που βρήκε τη χώρα μας σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαός να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι σ’ αυτούς που έχουν χρήμα και εξουσία. Οι εκλογές γίνονται με το πιστόλι στον κρόταφο, δεν μπορεί πλέον κανείς να ελπίζει ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σαν μια ελπίδα να τα ανατρέψει όλα αυτά και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Εύη Παπαγιαννούλη (Πολιτικός Μηχανικός): «Είμαι χαρούμενη γιατί ο λαός θα ξανάρθει στο πολιτικό προσκήνιο όπου θα κυριαρχήσει η δικαιοσύνη, η ισονομία, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια. Ο φόβος που προσπαθούν να μας περάσουν πηγάζει από τον δικό τους φόβο μήπως μιλήσει και αποφασίσει ο λαός να πάρει την τύχη στα χέρια του. Η Ημαθία έχει μία φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό έχουμε επεξεργαστεί πρόγραμμα για τον αγροδιατροφικό τομέα. Στις εκλογές ζητάμε ανάθεση ευθύνης από ενεργούς πολίτες».

Δημήτρης Χαμπίδης (Γεωπόνος): Μίλησε για τη δράση του και για τη μαζική ξανά συσπείρωση του χώρου της αριστεράς. Αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα στο αγροτικό που προβλέπει μέτρα για το ροδάκινο, τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, αλλά κυρίως τον τομέα του τροφίμου που πρέπει να αξιοποιηθεί. Έθεσε πρωταρχικό θέμα την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ με άξονα τη σύνδεση επιδότησης-παραγωγής. Κυρίαρχο επίσης θέμα εκτίμησε το εμπάργκο που αν συνεχιστεί, όπως είπε, θα επέλθει τέλεια καταστροφή στην Ημαθία. Και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται σήμερα με την ψαλίδα χωράφι-ράφι, καθώς και το μπάχαλο που γίνεται με τους ιδιώτες εμπόρους.

πηγη verianet
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger