Home » , , » ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Written By VALTOS on Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 | 7:18 μ.μ.


Ένα μικρό σχόλιο για τις δεκάδες κοπές βασιλόπιτας που πραγματοποιούνται επί 2 μήνες τώρα και στον Δήμο μας από πολιτιστικούς και όχι μόνο συλλόγους.
Ο Δήμαρχος ως είθισται παρευρίσκεται στις περισσότερες εξ αυτών καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα μέλη , πολλά εκ των οποίων είναι ενεργά μέλη μόνο σε ανάλογες περιστάσεις ,θεωρούν πως η απουσία ισοδυναμεί με προσβολή.

Λίγες ευχαριστίες για την «αναγκαστική» παρουσία των αρχόντων του τόπου , μια μικρή αναφορά στα προβλήματα υπαρκτά ή μη του συλλόγου , φωτογραφίες και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος χωρίς απώλειες.
Αναρωτιόμαστε μεταξύ σοβαρού και αστείου αν υπάρχει κάποιο όφελος πέραν του δημοσιοσχετίστικου κατεστημένου , αν οι εκατοντάδες ώρες που απασχολείται ο Δήμαρχος (εργατοώρες δηλαδή) αποδίδουν καρπούς , αν θα ήταν προτιμότερο ο  Δήμαρχος να συναντιέται με το Δ.Σ των συλλόγων όπου θα αναλύονται τα προβλήματα αλλά και θα παρουσιάζεται το έργο αυτών.

Αυτά ως μια φευγαλέα σκέψη για το έθιμο της βασιλόπιτας που παρακολουθούμε με «αγωνία» μέσα από τις οθόνες του Η/Υ , μια πρόταση θα ήταν να αναλάβει κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος που δεν έχει αρμοδιότητες (υπάρχουν αρκετοί) ως υπεύθυνος πίτας για να εκπροσωπεί τον Δήμο.
Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Όλοι ζουν για μια Φωτο στα blog και για μια καρέκλα προέδρου ... Η περιοχή μας έχει περισσότερους συλλόγους από κάθε άλλη ... Αφού το κάθε χωριό έχει έναν σύλλογο ίδιο θέμα με το διπλανό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger