Home » » ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP - ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP - ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Written By VALTOS on Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 | 7:55 μ.μ.


Ολομέτωπη σύγκρουση στο σημερινό eurogroup με τον Υπουργό Οικονομικών να δέχεται "πυρά" απο την Γερμανία και τους "συμμάχους".
Δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία δηλώνουν όλοι , πηγές αναφέρουν πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι διατεθειμένος να συζητάει όλο το βράδυ, "αν χρειαστεί".
Συγκέντρωση υποστήριξης αυτη την ώρα στο Σύνταγμα (φωτο).

Για ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση Ντέισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη Πέμπτη κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενοι σε κείμενο που παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης στο Eurogroup.
«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι. (naftemporiki.gr)

Το έγγραφο που απέρριψε η ελληνική πλευρά

Δείτε το προσχέδιο του κειμένου για την κοινή δήλωση με την Ελλάδα. Επιβεβαιώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ δόθηκε στον κ. Βαρουφάκη το συγκεκριμένο κείμενο, στο οποίο έκανε κάποιες παρατηρήσεις και κατέληξε ότι δεν θα το δεχτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτό το αίτημα επέκτασης του προγράμματος.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Ελλάδα μπορούσε:

1) Να χρησιμοποιήσει την ευελιξία του υφιστάμενου προγράμματος.
2) Να λάβει την τεχνική βοήθεια που προβλέπεται από το πρόγραμμα.
3. Να δοθεί εξάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος που θα έδινε το χρόνο στην Ελλάδα και το Eurogroup να δουλέψουν σε μία νέα συμφωνία

Το έγγραφο που απέρριψε ως απαράδεκτο ο κ. Βαρουφάκης.


πηγη alfavita
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger