Home » » Σαρωτικές οι αλλαγές απο τις Πανελλαδικές του 2016

Σαρωτικές οι αλλαγές απο τις Πανελλαδικές του 2016

Written By Noula on Τρίτη 7 Απριλίου 2015 | 10:12 π.μ.


Τρεις κατευθύνσεις, «άνοιγμα» των δύο επιστημονικών πεδίων που αφορούν τις επιστήμες Υγείας και την Εκπαίδευση σε όλους τους υποψήφιους, καθώς κι ένα πέμπτο μάθημα-μπαλαντέρ είναι οι αλλαγές που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας στις Πανελλαδικές του 2016, το επόμενο σχολικό έτος, με νομοθετική ρύθμιση.

Με σαφείς αιχμές για καθυστέρηση από την πλευρά του ΙΕΠ (Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής) κατά τη διάρκεια της θητείας των προηγούμενων ηγεσιών στην έγκαιρη προετοιμασία για την εφαρμογή του νόμου για το «Νέο Λύκειο», η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι ένας από τους λόγους που προβαίνει σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις είναι τα μισοτελειωμένα προγράμματα σπουδών και η αδράνεια στις διαδικασίες συγγραφής των σχολικών εγχειριδίων που επέβαλλε ο νόμος.

Μισοτελειωμένο, βέβαια, είναι και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών του 2016 που παρουσιάζει σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, καθώς οι άγνωστοι «χ» είναι αρκετοί.  

Σε ποια μαθήματα θα μπει συντελεστής βαρύτητας και πόσο θα είναι; Πώς θα κατανεμηθούν οι σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στα πέντε επιστημονικά πεδία;

Πώς θα καλυφθεί το διδακτικό κενό στα μαθήματα των Λατινικών και της Χημείας, καθώς αυτά θα εξετάζονται με απόφαση της νέας ηγεσίας αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη από την προηγούμενη για τη διδασκαλία τους στη Β’ Λυκείου.

Τα δύο πρώτα ερωτήματα θα απαντηθούν με υπουργικές αποφάσεις, χωρίς να προσδιορίζεται χρονοδιάγραμμα, ενώ για το τρίτο αναμένεται προσαρμογή ύλης από την επιστημονική ομάδα του υπουργείου. Αγνωστο παραμένει και αν αυτό το μεταβατικό σύστημα Πανελλαδικών θα κρατήσει για δύο χρόνια, όπως είχε ενημερώσει παλαιότερα η ηγεσία. δείτε εδώ ολόκληρο το νέο σύστημα για τις Πανελλήνιες

www.dikaiologitika.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger