Home » » Δόθηκε η παράταση στη ρύθμιση 100 δόσεων

Δόθηκε η παράταση στη ρύθμιση 100 δόσεων

Written By VALTOS on Τρίτη 26 Μαΐου 2015 | 10:23 π.μ.


Δόθηκε η παράταση στη ρύθμιση 100 δόσεων .Την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων που λήγει αύριο, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη .

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημαντικής αύξησης της συμμετοχής των οφειλετών στη ρύθμιση . Τις τελευταίες μέρες η συμμετοχή των οφειλετών στη ρύθμιση έχει αυξηθεί σημαντικά και ανέρχεται στις 25.000 ημερησίως με αποτέλεσμα το σύνολο των αιτήσεων ένταξης σε αυτήν να υπερβαίνει τις 600.000 και το ρυθμιζόμενο ποσό τα 3,5 δισ. ευρώ.
Από το ποσό αυτό το δημόσιο έχει εισπράξει περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνέβαλε στη ενίσχυση των δημοσίων εσόδων το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου. Εκτιμάται ότι η παράταση της προθεσμίας, αφενός θα διευκολύνει τους οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί έως τώρα, να το κάνουν, αφετέρου θα συμβάλει στην διατήρηση των υψηλών ρυθμών αύξησης των κρατικών εσόδων. Προβλήματα, ωστόσο, παρουσιάζονται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σχετίζονται κυρίως με λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς και πρόκειται για λάθη στα στοιχεία που στέλνουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ασφαλιστικά Ταμεία, επιχειρήσεις αλλά και τράπεζες.



Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger