Home » , , » 140.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

140.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Written By VALTOS on Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 | 9:21 μ.μ.


Ενδεικτικό της στρεβλής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα  , στον Δήμο και στην χρηματοδότηση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ είναι η νέα διαδικτυακή πύλη πολιτισμού culture.alexandria.gr που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο με "δόξα και τιμή" σε ειδική ημερίδα στην αίθουσα του Δημαρχείου.
Η σελίδα πολιτισμού με προϋπολογισμό 140.000 και πλέον ευρώ ( δείτε εδώ) συγχρηματοδοτούμενη μέσο ΕΣΠΑ από την Ε.Ε και Εθνικούς Πόρους.
Η σελίδα κατασκευάστηκε , παρουσιάστηκε , είναι καλοσχεδιασμένη αλλά με αρκετές «παραφωνίες» και όπως τόσα και τόσα έμεινε στα αζήτητα καθώς ούτε η χρησιμότητα της ήταν μέσα στις προτεραιότητες για τον Δήμο , ούτε προσωπικό υπάρχει που να μπορεί να την υποστηρίξει , ούτε και υπάρχει κάποιος σύνδεσμος στην σελίδα του Δήμου που να παραπέμπει σε αυτή ενώ στην μηχανή αναζήτησης του Google είναι «εξαφανισμένη» προφανώς λόγο χαμηλής αναγνωσιμότητας.
Όπως τόσα και τόσα έργα του ΕΣΠΑ που δεν τα χρειαζόμαστε αλλά τα παίρνουμε για να μην χαθούν και την στιγμή που δεν υπάρχουν βασικές υποδομές στον Δήμο.
Αυτή είναι σήμερα η λογική της χρηματοδότησης από την Ε.Ε με έργα αμφιβόλου χρησιμότητας σε μια χώρα που είναι υπό κατάρρευση.
Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκαιο η χώρα μας επί 3 δεκαετίες χρηματοδοτήθηκε για υποδομές με τεράστια ποσά που σε πολλές των περιπτώσεων «έκαναν φτερά».
Έτσι σήμερα στην ΝΕΑ Διαδικτυακή πύλη Πολιτισμού Δήμου Αλεξάνδρειας μαθαίνουμε πως οι επόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι «Τα Χριστούγεννα στην Πόλη» (εδώ) και πως το τουφέκι σκρα είναι  η παραδοσιακή φορεσιά των γυναικών στα περίπου πενήντα χωριά του Ρουμλουκιού (εδώ)
Και αν είναι γνωστή η υποστελέχωση του Δήμου με πολλούς από το υπάρχον προσωπικό να τρέχουν και να μην φτάνουν , αναρωτιόμαστε αν στους τόσους Δημοτικούς Συμβούλους που «πνίγονται» στην δουλειά δεν υπάρχει ένας με βασικές γνώσεις Η/Υ και χρήση διαδικτύου (για να μπαίνουν ολημερίς στα τοπικά site γνωρίζουν μια χαρά) , να αναλάβει την ενημέρωση των σελίδων.
Μαθαίνουμε τέλος πως σύντομα θα υπάρξει νέα σελίδα του Δήμου με σύγχρονές υπηρεσίες κλπ , πολύ φοβόμαστε πως και πάλι θα δούμε μια από τα ίδια.
Share this article :

1 σχόλιο:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger