Home » , » ΟΑΕΔ: Την Δευτέρα οι προσωρινοί πίνακες για την κοινωφελή εργασία σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας

ΟΑΕΔ: Την Δευτέρα οι προσωρινοί πίνακες για την κοινωφελή εργασία σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας

Written By VALTOS on Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 | 10:12 π.μ.


Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 Μαιου σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, αναμένεται να αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες που θα περιλαμβάνουν τους δικαιούχους που θα καλύψουν τις 32.433 θέσεις κοινωφελούς εργασίας διάρκειας πέντε μηνών, σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.

Η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων, μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΟΑΕΔ, ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς, αφού έπρεπε να εξεταστούν οι 192.571 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί. Ταυτόχρονα, μπαίνει στην τελική ευθεία η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τις υπόλοιπες 20.385 θέσεις του προγράμματος, που θα αφορούν την κάλυψη αναγκών σε υπουργεία στην περιφέρεια και σε φορείς της αποκεντρωμένης διοίκησης.
 Η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να αφορά τις θέσεις απασχόλησης που θα αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έως τώρα έχει επιλεχθεί να καλυφθούν 16.415 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε Υπουργεία. Άλλες 3.500 θέσεις θα απορροφηθούν από τις περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιπες 4.070 θέσεις θα αξιοποιηθούν σε φορείς των αποκεντρωμένων υπηρεσιών. 
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να αποφέρει μηνιαίες αποδοχές από 431 έως 495 ευρώ, ανάλογα από το εάν ο δικαιούχος είναι μικρότερος των 25 ετών ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα προκύψουν και οι ανάλογες ενστάσεις από ανέργους που θα θεωρήσουν ότι αδικούνται μιας και δεν θα έχουν επιλεχθεί. Στη συνέχεια θα οριστεί επιτροπή από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, που θα αναλάβει να ελέγξει όλες τις ενστάσεις και να προχωρήσει στην αποδοχή ή στην απόρριψή τους, ανάλογα με την περίπτωση. Ακολούθως, θα προκύψουν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων, οι οποίοι θα πρέπει εντός πέντε ημερών από την ανάρτησή τους, να μεταβούν στις υπηρεσίες που θα τους έχουν επιλέξει για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Υπολογίζεται ότι η έναρξη της πεντάμηνης απασχόλησης για τους πρώτους ωφελούμενους δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τα μέσα του επόμενου μήνα, στην καλύτερη περίπτωση.

Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger