Home » , , » ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ (ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) του Μίχου Στέργιου

ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ (ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ) του Μίχου Στέργιου

Written By VALTOS on Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 | 11:21 π.μ.


Την βραδιά της 12ης προς 13ης Ιουλίου οι μάσκες πέφτουν καθώς ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος τα όσα συμβαίνουν στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.
Συνεπαρμένοι ακόμα από το μεγάλο ΟΧΙ που φώναξε λαός μας στις 5 Ιουλίου , μεθυσμένοι από την ΝΙΚΗ ενάντια στην τρομοκρατία δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την πραγματικότητα , αρνούμαστε να κατανοήσουμε την σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι δανειστές τον Πρωθυπουργό και την χώρα μας.
Και όμως θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι .
Ο ιστορικός του μέλλοντος ίσως κρίνει ως αχρείαστο το δημοψήφισμα , το ΟΧΙ όμως θα παραμείνει για πολλά χρόνια ως σύμβολο αντίστασης ενός λαού απέναντι στους εκβιαστές.
Το προσύμφωνο που υπογράφηκε στις 13 Ιουλίου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας καθώς περιλαμβάνει στο μεγαλύτερο μέρος του αντιλαϊκά μέτρα και «μεταρρυθμίσεις» που δεν συνάδουν με την αριστερά.
Ως αντάλλαγμα χρόνος και μια μείωση του χρέους που μένει να δούμε πόσο θα είναι καθώς και ένα αναπτυξιακό πακέτο.
Φωνάζω ΟΧΙ μην την δεχτείς , γύρνα πίσω και ας γνωρίζω πως δεν γίνεται πως πρέπει να μείνει και να αγωνιστεί.
ΟΧΙ φωνάζουν και 39 Βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων , θέλω να φωνάξω και εγώ μαζί τους να συνταχτώ με τον αγώνα τους αλλά κανένας δεν μπορεί να περιγράψει την επόμενη μέρα.
Σε αντίθεση με το εσωτερικό στην υπόλοιπη Ευρώπη οι προοδευτικές δυνάμεις και οι λαοί αποτιμούν τα όσα έγιναν στην σύνοδο κορυφής ως μια μεγάλη ΝΙΚΗ απέναντι στο γερμανικό μοντέλο , ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα αποτελούν την Ελπίδα για αλλαγή στην Ευρώπη και την ΕΕ που είναι ξεκάθαρο πλέον πως ή θα αλλάξει ή θα αυτοδιαλυθεί.
Σκέφτομαι τελικά τι είναι αριστερά;
Αριστερά είναι οι αγώνες
Αριστερά είναι η σύγκρουσή
Η Αριστερά όμως  δεν μπορεί να είναι μόνο μερικές οικονομικές , φιλοσοφικές και πολιτικές αναλύσεις , ούτε τσιτάτα που ανασύρονται από τους μεγάλους θεωρητικούς , πάνω απ’όλα ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι να υπηρετείς τον ΛΑΟ ακόμα και αν ξέρεις πως έχεις λίγες πιθανότητες να τα καταφέρεις και σήμερα η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού έχει στραμμένα τα μάτια πάνω στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , ήρθε η ώρα να αποδείξουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Να κυβερνήσουμε μέσα σε αυτό το στενό αντιδημοκρατικό πλαίσιο με όσο μεγαλύτερο γίνεται όφελος για τους πολλούς.
Να αποδώσουμε δικαιοσύνη.
Να εκμεταλλευτούμε τα θετικά της συμφωνίας δημιουργώντας συνθήκες δημιουργίας και ανάπτυξης για όσους αξίζουν και όχι για τους λίγους εκλεκτούς.
Να γίνουν οι αλλαγές που ποτέ δεν έγιναν στην χώρα μας.
Να ετοιμαστούμε για τις μάχες που θα δοθούν στο μέλλον.
Φωνάζω ΝΑΙ μαζί με τους Βουλευτές εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ που πάλεψαν με τον εαυτό τους , που διάλεξαν το δύσκολο , που κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη και είπαν θα αγωνιστώ και ας ξέρω πως μπορεί να μην υπάρχει αύριο , θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να το πετύχω.
Φωνάζω ΝΑΙ για να κοπούν οι άναρθρες κραυγές των πολιτικών ζόμπι που επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν , άναρθρες κραυγές που υψώνονται για να κρύψουν τον φόβο τους.


«Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοι;»

Μίχος Χ. Στέργιος 


Share this article :

3 σχόλια:

  1. Μπορει ολο αυτο να γραφτει χωρις ενα ¨λαθος καναμε¨ Χωρις εστω ενα κοκκινισμα στο προσωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο για το ΑΡΛΕΚΙΝ. Άλλωστε με ένα ΑΡΛΕΚΙΝ ξεχνιέσαι!
    Φτάνει πια με το λαϊκισμό. Αριστερό είναι οτι είναι έλλογο και αληθινό. Και το δημοψήφισμα ήταν παράλογο και ψεύτικο. Παράλογο και ψεύτικο το ερώτημα, παράλογα και ψεύτικα τα συμπεράσματα, παράλογοι και ψεύτες αυτοί που το προκύρηξαν.
    Και τώρα...; Τώρα καλή αντάμωση στα Βρυξελλάδικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που γράφεις αφορούν το νέο μνημόνιο, ξέρεις αυτό που θα σκίζατε, αυτό που θα καταργούσατε νε ένα νόμο σε ένα άρθρο. Για την εξαπάτηση του δήθεν προγράμματος τις Θεσσαλονίκης θα μας πεί κάποιος λαλίστατος κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger