Home » » Αναταράξεις στη γερμανική κυβέρνηση – Πληροφορίες για παραίτηση Σόιμπλε

Αναταράξεις στη γερμανική κυβέρνηση – Πληροφορίες για παραίτηση Σόιμπλε

Written By VALTOS on Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 | 2:50 μ.μ.

Του Πέτρου Παπαβασιλείου

Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές δεν προκάλεσε σοβαρούς κραδασμούς μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο μπλοκ των σκληροπυρηνικών που συνωστίζεται γύρω από τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

Υψηλόβαθμα στελέχη εθνικών αντιπροσωπειών, τα οποία παρακολούθησαν από κοντά όλες τις διεργασίες της Συνόδου Κορυφής, ανέφεραν στο altsantiri.gr ότι σε κάποια προχωρημένη χρονική στιγμή, προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, υπήρξαν έντονες φωνές εναντίον της γερμανικής πλευράς.
Κάποιοι, μάλιστα, στο περιθώριο της συνόδου, αποτόλμησαν να ειρωνευτούν τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε λέγοντάς του ότι με τις σκληρές τακτικές που ακολουθεί δεν θα εκλεγεί ποτέ Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γερμανία – επιδίωξη η οποία αποτελεί κοινό μυστικό για τους φίλους του 72χρονου βετεράνου πολιτικού από το Φράϊμπουργκ και θαυμαστή των στρατοπέδων του Γκουαντάναμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βαθμός εναντίωσης ήταν τέτοιος, που το μπλοκ των σκληρών διασπάσθηκε, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος είναι γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του, να αναγκασθεί να αναφωνήσει, «φθάνει επιτέλους, ως εδώ…».


Άλλοι, απευθυνόμενοι στη γερμανική αντιπροσωπεία, κατηγόρησαν τον κ. Σόϊμπλε για ανοιχτό εκβιασμό εναντίον της χώρας μας: «Αυτό είναι εκβιασμός. Διαλύετε την Ελλάδα και στο τέλος θα διαλύσετε και την Ευρωζώνη» φέρονται να είπαν οι επικριτές των τακτικών του Βερολίνου σε μια έκρηξη έντασης.

Όταν το κλίμα έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνο η Άνγκελα Μέρκελ, σε ένα διάλειμμα των εργασιών της συνόδου, εμπιστεύθηκε στον κ. Σοϊμπλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα ήταν καλύτερο να υποβάλει την παραίτησή του το επόμενο διάστημα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν απάντησε άμεσα, αποχωρώντας πολύ εκνευρισμένος από το τετ-α-τετ με την Καγκελάριο.

Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger