Home » » Tριήμερη εκπαίδευση μελισσοκομίας στο Μακροχώρι Ημαθίας

Tριήμερη εκπαίδευση μελισσοκομίας στο Μακροχώρι Ημαθίας

Written By VALTOS on Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 | 2:39 μ.μ.



Με μεγάλη ανταπόκριση από τους μελισσοκόμους και θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε και φέτος η δωρεάν τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκομίας που πραγματοποίησε ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στις εγκαταστάσεις του κέντρου «Δήμητρα» Μακροχωρίου, στην οποία παρευρέθηκε και εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν ενεργά ο μελισσοκομικός σύλλογος Ημαθίας και ο μελισσοκομικός σύλλογος Βέροιας καθώς και μεμονωμένοι μελισσοκόμοι.
Οι μελισσοκόμοι ενημερώθηκαν για θέματα οργάνωσης ενός μελισσοκομείου, τους μελισσοκομικούς χειρισμούς, τα μελισσοκομικά φυτά καθώς και για τους τρόπους βελτίωσης της παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων τους. Είχαν ακόμη την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση σε κυψέλη στον προαύλιο χώρο του κέντρου, με την υποστήριξη και τις οδηγίες του εκπαιδευτή κ. Ξώνη Κωνσταντίνου.

Ολοκληρώνοντας την ταχύρρυθμη αυτή εκπαίδευση εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποίησης και άλλων εκπαιδεύσεων με ανάλογες εκπαιδευτικές ενότητες, κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε και ελπίζουμε να υλοποιήσουμε στο προσεχές μέλλον με τη βοήθεια και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.


Η υπεύθυνη του κέντρου «Δήμητρα» Μακροχωρίου
Τσιλιοπούλου Μαρία
Γεωπόνος, Msc
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger