Home » » ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Φ. ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Φ. ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Written By VALTOS on Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 | 7:21 μ.μ.


Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου κατέθεσε Αναφορά προς το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας με θέμα την «εξαίρεση από την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης Λυκείου

για το σχολικό έτος 2015-2016 του κεφαλαίου "Ο παρευξείνιος ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα", του κεφαλαίου που αναφέρεται στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού», στην οποία τονίζεται ότι είναι αδιανόητο το γεγονός της εξαίρεσης του εν λόγω κεφαλαίου από την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης Λυκείου.

Στην επιστολή της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρεται ότι: Είναι αδιανόητο το γεγονός της εξαίρεσης από την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 του κεφαλαίου "Ο παρευξείνιος ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα", του μόνου κεφαλαίου που αναφέρεται στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την στάση του Υπουργείου και τη σκοπιμότητα, όταν μάλιστα η ίδια η πρόεδρος της Βουλής είπε «…η ελληνική βουλή δεν θα συμμετέχει απλώς στην καμπάνια για την αναγνώριση της γενοκτονίας, αλλά θα αγωνιστεί ενεργά». Όλα αυτά είναι ανάγκη να τα γνωρίζουμε και ιδιαίτερα εμείς, οι απόγονοί τους.

Έτσι κι αλλιώς τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, αποτελούν μέρος της νεότερης ιστορίας μας. Είναι χρέος μας λοιπόν κάθε γνώση που σχετίζεται με την Πατρίδα μας ιδιαίτερα για τόσο σημαντικά γεγονότα. Η 19η Μαΐου στην Τουρκία είναι εθνική γιορτή αλλά στην Ελλάδα είναι ημέρα πένθους και μνήμης.

Η Διεθνοποίηση και η Διεθνής Αναγνώριση και Καταδίκη της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων από την Τουρκία είναι χρέος και ηθική υποχρέωσή μας, προς τους χιλιάδες άταφους νεκρούς μας. Είναι χρέος του υπουργείου να προσθέσει νέα κεφάλαια με ιστορικά γεγονότα για την γενοκτονία και όχι να αφαιρέσει από την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 του κεφαλαίου «Ο παρευξείνιος ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα», του μόνου κεφαλαίου που αναφέρεται στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ευελπιστούμε και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στους Γενοκτονημένους προγόνους μας, χρέος που δεν ξεχνούμε προς τα παιδιά μας αλλά και απέναντι σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger