Home » , » Ο ΝΙΚΟΣ ΜΕΚΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΕΚΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Written By VALTOS on Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:00 μ.μ.



Ο Ιούνιος του 2015 βρίσκει τον Νίκο Μέκκα (Nikos Mekkas) από τη Αλεξάνδρεια ιδιαίτερα δημιουργικό, με την κυκλοφορία δυο digital singles και ενός digital EP. Το τελευταίο κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου, φέρει τον τίτλο Remember to Forget και πρόκειται για ένα μουσικό πέρασμα από lounge και ηλεκτρονικούς ήχους. 

Αποτελούμενο από πέντε κομμάτια, με ανάλαφρα breakbeats να πρωταγωνιστούν στις παραγωγές, δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για το φετινό καλοκαίρι, ειδικότερα για τους λάτρεις της lounge και trip-hop μουσικής.
Εξαίρεση στον κανόνα της ηλεκτρονικής χροιάς που χαρακτηρίζει το EP του Νίκου Μέκκα αποτελεί το outro, «Behind a smiling face», μια απολαυστική και ταξιδιάρικη ορχηστρική δημιουργία που αφήνει μια γλυκόπικρη νοσταλγία για το τέλος. 
Προτεινόμενη στιγμή της ημέρας για ακρόαση: λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.
Αφορμή για την συνέντευξη μετά την πρώτη μας γνωριμία με τους ήχους του (εδώ) στάθηκε η κυκλοφορία των καινούργιων τραγουδιών και οι καλές κριτικές που απέσπασε σε πολλά site (δείτε εδώ)


Valtos: Καλησπέρα Νίκο.
Είχαμε πει οτι θα τα πούμε το καλοκαίρι άλλα λόγω υποχρεώσεων που είχες δεν κατέστη δυνατόν.

Mekkas: Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ. 
Ναι δεν μπορούσα το καλοκαίρι γιατί βρισκόμουν στην Χαλκιδική για περίπου 2 μήνες.

Valtos: Αρχές καλοκαιριού κυκλοφόρησες 2 digital single και 1 digital ep.Πες μας κάποια πράγματα για τις τελευταίες σου δουλειές.

Μekkas: Ναι το digital ep με τίτλο ''Remember to forget'' που μέσα υπάρχουν 5 κομμάτια.Και τα 2 single το ''Sunset without you" με την original εκτέλεση και ένα απίστευτο remix από ''Rehabilitation Units'' και το άλλο single με τίτλο ''Path of loneliness'' σε 3 διαφορετικές εκτελέσεις.
Στην αρχή ξεκίνησα για να κάνω ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ στην πορεία όμως άλλαξα γνώμη και
τα έβγαλα ξεχωριστά.

Valtos: Να σου πω ότι τα έχω ακούσει φυσικά και μπορώ να πω ότι μερικά από τα κομμάτια σου έπαιζαν συνέχεια στο αμάξι το καλοκαίρι και σε πολλούς πρωινούς καφέδες.
Πρώτο ep ''Remember to forget''.

Μekkas:Χαίρομαι που το ακούω ευχαριστώ.Ελπίζω να παίζει και τον χειμώνα (χαχα).Το ''Remember to forget'' κινείται σε lounge ρυθμούς είναι αρκετά ατμοσφαιρικό.Αυτά τα κομμάτια που υπάρχουν στο ''Remember to forget'' ίσως να είναι η αρχή και το τέλος ενός ονείρου.
Αρχίζει το όνειρο στην πορεία βρίσκεις τον άνθρωπο που θα ήθελες να σε ακολουθήσει ταξιδεύει εκεί που επιθυμείς χορεύεις ανάμεσα στα αστέρια ίσως πήγες μια βόλτα μέχρι το φεγγάρι δυστυχώς όμως έρχεται η ώρα της επιστροφής και στο τέλος ξυπνάς με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου.
Αν προσέξεις καλά αρχίζει με όνειρα Sonando en el mar ακολουθεί το Hold my hand συνέχεια με Danse Nocturne (νυχτερινός χορός) το Time to go και στο τέλος Behind a smiling face.

Valtos: ''Sunset Without you'' που παίζει και πολύ στα ραδιόφωνα.

Μekkas: Το συγκεκριμένο κομμάτι το έγραψα τον Ιανουάριο δοκίμαζα ένα καινούργιο midi keyboard που είχα αγοράσει τότε και κάπως έτσι μου βγήκε.
Μετά σκέφτηκα έναν φίλο που γράφει ωραία ατμοσφαιρικά Drum n bass κομμάτια όπου ζει στην
Ιταλία και συγκεκριμένα στην Βενετία του το έδωσα να μου το κάνει remix και όταν μου έστειλε δεν πίστευα σε αυτο που άκουγα.Εκπληκτική δουλειά.

Valtos: Kαι το τελευταίο single ''Path of loneliness''

Mekkas: Ενα μονοπάτι όπου όλοι έχουν περάσει απο εκεί.Αλλοι για λίγο άλλοι για πολύ.Και επειδή το κομμάτι αυτό γράφτηκε σε  μια νύχτα που ξέρεις ίσως και γω να έκανα μια στάση εκεί.

Valtos: Θα σε γυρίσω λίγο πίσω στο ''Remember to forget''.
Αρκετά μελαγχολικό όνειρο όπως και οι άλλες σου παραγωγές.

Mekkas: Γενικά όταν γράφω ένα κομμάτι έχω μία εικόνα στο μυαλό μου μια στιγμή που έζησα κάτι που μου συμβαίνει εκείνη την περίοδο και όλα αυτά μου βγαίνουν εκεί.

Δεν θέλω να κρατάω την μελαγχολία μέσα μου.Την αφήνω να βγει σε αυτό που κάνω εκείνη την στιγμή.Αν την κρατήσω ξέρω ότι δεν θα έχω το αποτέλεσμα που θέλω.
Μετά νιώθω ωραία.Θα σου πω και κάτι που είχε πει ο Wax Tailor σε μία συνέντευξή του οτι ''αν η μουσική είναι ζωή, τότε χρειάζεται να είναι μελαγχολική επίσης''.

Valtos: Να πούμε για τα κομμάτια σου έχουν κυκλοφορήσει και μπορει κάποιος να τα βρει στο Bandcamp.

Μekkas:Nαι υπάρχουν στο Bandcamp ,soundcloud και στο Youtube.Το ''Remember to forget'' μάλλον θα κυκλοφορήσει και από μία δισκογραφική που μου έχει γίνει μία πρόταση.

Valtos :Τον χειμώνα που θα σε βρίσκουμε;

Μekkas:Θα με βρείτε στο Traffic στην Αλεξάνδρεια στο Cocktail bar στην Θεσσαλονίκη στον Sunshine 107.7 και συζητώ και με κάποια άλλα μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη.

Valtos: Θα ακούσουμε κάτι καινούργιο τον χειμώνα απο σένα

Mekkas: Βασικα μόλις προχθές κυκλοφόρησε το καινούργιο Digital ep απο Snk & Snaf εχω κάνει ενα remix στο κομμάτι ''My Way''

Iσως τον χειμώνα να βγάλω κάτι με τον Snk ξανά και δικές μου παραγωγές την άνοιξη.

Valtos:Θέλεις να συπληρώσεις κάτι άλλο;

Μekkas: Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους απο εδώ μέσα που με βοήθησαν σε πολλά πράγματα ώσπου να βγάλω τα  κομμάτια.
Τους Σωτηρη Snk,Αλέξανδρο Παρχαρίδη, Αλκη Κυριαζόπουλο, Κωνσταντίνο Λάππα, Σέβη Αναστασοπούλου,  Δήμητρα Αλεξοπούλου, Διονύση Κουρκουτα, την Ολυμπία και τον Δημήτρη Λαζόπουλο.

Valtos: Νίκο σε ευχαριστούμε πολύ ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα.

Mekkas: Kαι εγω ευχαριστώ καλή συνέχεια και καλό χειμώνα.

                Fan Page :https://www.facebook.com/Mekkas-1643088595906256/timeline/
                Bandcamp: https://mekkas.bandcamp.com/music
                Soundcloud :https://soundcloud.com/nikos-mekkas
Share this article :

1 σχόλιο:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger