Home » » ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Written By VALTOS on Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 | 7:45 μ.μ.

Τους υποψηφίους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του στην Ημαθία παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ. Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Τάσος Κωστόπουλος, ενώ τους υποψηφίους παρουσίασε ο Δημήτρης Χαμπίδης. «Οι εκλογές γίνονται γιατί η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη στο ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Χαμπίδης, γραμματέας της Τ.Ο. Ημαθίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από το λαό εκ νέου εντολή για να συνεχίσει το έργο του και ένα νέο πρόγραμμα...



καθώς το πρόγραμμα του Γενάρη με το οποίο εκλέχθηκε έχει μεγάλη απόσταση με τη συμφωνία. Οι 7 μήνες δεν ήταν αρκετοί για να κριθούμε σαν κυβέρνηση, καταφέραμε κάποια πράγματα π.χ. στα θέματα ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι ευκαιρία τώρα να ξαναβαπτιστούμε», σημείωσε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε ξεχωριστά στο πρόσωπο του κάθε υποψηφίου και ιδιαίτερα στις δυο νέες προσθήκες του ψηφοδελτίου, που γίνανε όπως είπε στην προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.


Το λόγο πήρε αρχικά η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Φρόσω Καρασαρλίδου, που θεώρησε επιβεβλημένη και αναπόφευκτη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης τις εκλογές. «
Επιβεβλημένη λόγω της συμφωνίας και αναπόφευκτη λόγω της αποσταθεροποίησης, από τις αποχωρήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Αντλούμε δύναμη από το λαό και αυτός θα κρίνει ποιος είναι άξιος να τον κυβερνήσει. 
Η σκληρή διαπραγμάτευση του Τσίπρα ήταν ταυτόχρονα και δοκιμασία για τη χώρα. 
Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε και δεν υπολογίσαμε την αντίδραση που θα αντιμετωπίζαμε. 
Η συμφωνία ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει κανείς. 
Αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία με καταστροφικές συνέπειες». 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς του 7 μήνες διακυβέρνησης, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά από τους βουλευτές της Ημαθίας.


Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιώργος Ουρσουζίδης, καθώς όπως είπε «Δεν είναι μόνο το άδικο που αισθάνονται οι εργαζόμενοι ενάντια σε αυτούς που πλούτισαν αλλά και ο κίνδυνος που αισθάνονται αυτοί που συγκέντρωσαν τον πλούτο στα χέρια τους. 
Αν δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διεκπαιρεώνονταν κάποια πράγματα, όπως η αλήθεια για το δημόσιο χρέος, που ξεκινάνε οι διαδικασίες κουρέματος ή επιμήκυνσης, οι αποζημιώσεις, η ιθαγένεια και το μεταναστευτικό. Επιτέλους άνοιξαν τα σύνορα και μπορούν οι άνθρωποι να ταξιδεύουν σε χώρες που μπορούν να τους δεχτούν». 


Χρήστος Αντωνίου : «Είχαμε πρόγραμμα αναδιανομής του εισοδήματος και αντιμετώπισης της φτώχειας, κατάργησης των μνημονίων. Πήραμε την εντολή του λαού, υλοποιήσαμε ένα κομμάτι από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Όμως πολες οι δανειακές υποχρεώσεις ήταν για μετά το Γενάρη. Δημιουργήσαμε ρήγματα στην Ε.Ε. που μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέλλον. 
Με το δημοψήφισμα βοηθήσαμε στην κάμψη της γερμανικής αδιαλλαξίας. 


Δεν ήταν η καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να γίνει, υποστήριξε από την άλλη η Εύη Παπαγιαννούλη. «Πρέπει να γίνει αποποινικοποίηση των οφειλών στο δημόσιο μέχρι 50.000, που θα είναι ψυχολογικό βοήθημα για να συνεχίσουν να θέλουν να μάχονται. Να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που πτώχευσαν έντιμα. Να δούμε την επιτάχυνση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και το ΤΑΙΠΕΔ. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το παλιό. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται χέρια καθαρά και το απέδειξε τους μήνες αυτούς».

«Ο λόγος που συμμετέχω είναι η ενασχόλησή μου με το επάγγελμα του αγρότη. Είμαι στον αγροτικό χώρο από το 2002 και ακόμα μαθαίνω, βιώνω τα προβλήματα των αγροτών και τον αγώνα ανάδειξης του αγροτικού κλάδου. Για το μεγάλο πρόβλημα, το φορολογικό δεν ευθύνεται η κυβέρνηση. Να δούμε το ζήτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των επιδοτήσεων. Θεωρώ την παρουσία στις κάλπες επιβεβλημένη και να υπάρξει επιείκεια λόγω του μικρού διαστήματος στην κυβέρνηση. Να δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τετραετία τη διάθεσή του να βοηθήσει».


Τέλος, η Μαριάνθη Τουτουντζίδου αναφέρθηκε στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ αυτούς του μήνες ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος και η επιδότηση ενοικίου, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανέργους, η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, το ΤΕΒΑ κ.α.
 «Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε 57 δομές αλληλεγγύης που θα συνεργάζονται για να μη χαθεί τίποτα από όσα μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες που επλήγησαν από την κρίση».


Πηγη www.veriotis.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger