Home » » ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ:Η Ημαθία πρέπει να βρεθεί και πάλι στους πρώτους σε ανάπτυξη νομούς

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ:Η Ημαθία πρέπει να βρεθεί και πάλι στους πρώτους σε ανάπτυξη νομούς

Written By VALTOS on Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:39 π.μ.


Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ” παραχώρησε η τέως και εκ νέου υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου. Μίλησε για τους 7 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους – δανειστές, τον Αλέξη Τσίπρα, τις εκλογές και τους στόχους της για την Ημαθία.

Κάνοντας μια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου τους 7 μήνες διακυβέρνησης, η κ. Καρασαρλίδου είπε: «Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα εκινείτο κάτω από το ασφυκτικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή συμφωνία. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν φυσιολογικό να μην ξεδιπλωθεί το σύνολο της κυβερνητικής μας πολιτικής. Παρόλα αυτά, στους 7 μήνες διακυβέρνησης και εν μέσω πολλών δυσκολιών, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απτά δείγματα της πολιτικής του. Στηρίξαμε τους πιο βαριά πληττόμενους από την ανθρωπιστική κρίση, αποκαταστήσαμε τους παράνομα απολυμένους της προηγούμενης κυβέρνησης, νομοθετήσαμε τις 100 δόσεις για τους οφειλέτες, καταθέσαμε το σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών και τη χρήση των συχνοτήτων. 
Ελέγχεται η λίστα Λαγκάρντ. Αυξήθηκαν οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή. Σταμάτησαν οι διαδικασίες για τις νέες αντιπαιδαγωγικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων που είχαν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Καταργήθηκε η πολιτική επιστράτευση για αντιμετώπιση των απεργιών και άλλων αγώνων των εργαζομένων. Δρομολογήθηκε η πρόσληψη 4500 γιατρών και νοσηλευτών για τη δημόσια υγεία. Δεν πρέπει να υποτιμάμαι επίσης ότι δεν έγιναν απολύσεις στο δημόσιο, κάτι που βρισκόταν σε εξέλιξη στο διάστημα της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και αν υπήρξε λάθος εκτίμηση, απάντησε:

«Το προεκλογικό μας πρόγραμμα ήταν αναγκαίο για τη χώρα μας. Έδινε στη χώρα και την κοινωνία προοπτική ελπίδας. Προϋπόθεται όμως συμφωνία με τους εταίρους μας δανειστές. Για μια τέτοια συμφωνία αγωνιστήκαμε. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση έδωσαν μάχη για το πρόγραμμα αυτό. Ο συσχετισμός δυνάμεων όμως στην ευρωζώνη δεν ήταν αυτός που περιμέναμε. Κατακτήσαμε ωστόσο τη δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους, διεθνοποιήσαμε το ελληνικό πρόβλημα και ανοίξαμε τη συζήτηση για αλλαγές στη φυσιογνωμία της Ε.Ε… Ολοκληρώσαμε μια επίπονη διαπραγμάτευση, σε καθεστώς πολιτικής και οικονομικής ασφυξίας και αποφύγαμε την άτακτη χρεοκοπία που θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία για το λαό της χώρας μας».

Για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Ο Αλέξης Τσιπρας έχει δείξει ότι είναι ένα πρόσωπο άφθαρτο, δυναμικό, μακριά από τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Είναι το νέο που έρχεται να συγκρουστεί με το παλιό. Είναι η μόνη ελπίδα για τη χώρα μας για αυτό και ο κόσμος συνεχίζει να τον στηρίζει. Είναι ο μόνος που μπορεί να εφαρμόσει σήμερα αλλαγές με δημοκρατία και κοινωνική ευαισθησία, μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη, μια αριστερή πολιτική ακόμη και μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της νέας συμφωνίας. Και αυτό είναι το στοίχημα για τη νέα κυβέρνηση. Να εφαρμόσει μια πολιτική που να απαλύνει τις συνέπειες από τη νέα συμφωνία και να προωθεί παράλληλες πολιτικές στήριξης των αδύνατων οικονομικά κοινωνικών ομάδων. Να συνεχιστεί η μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, η μάχη ενάντια στο ρουσφέτι και τον κομματισμό».

Για το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα χρειάζεται να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Πρώτη προτεραιότητα είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα τα αντίμετρα για τα κοινωνικά και επαγγελματικά στρώματα που πλήττονται από τα μέτρα, να υλοποιήσουμε δημοκρατικές τομές με πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και να ξηλώσουμε το παλιό σύστημα και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες, με κοινωνική δικαιοσύνη και με βάση τις αξίες της Αριστεράς. Πάνω από όλα όμως απαιτείται να προχωρήσουμε στην πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας με βάση το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με προστασία της εργασίας, υποστήριξη των παραγωγικών κοινωνικών δυνάμεων και ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά».
Για το νομό Ημαθίας τόνισε ότι είναι ένας από τους νομούς που επλήγη βαθιά τα προηγούμενα χρόνια από την οικονομική κρίση και ότι στόχος πρέπει να είναι να βρεθεί και πάλι στους πρώτους σε ανάπτυξη νομούς. «Έχει πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να θέσουμε και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. 
Η γεωργία, η βιομηχανία, ο τουρισμός πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάτασης της Ημαθίας. Η επαναλειτουργία της Βιομηχανίας Ζαχαρης, η προσπάθεια για την επαναλειτουγία των Κλωστηρίων στη Νάουσα είναι τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Μένουν να γίνουν πολλά, ειδικά στον αγροτικό τομέα, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για το νομό μας. Πρέπει να στηριχθούν οι νέοι αγρότες με προγράμματα που ήδη καταρτίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει να στηριχθεί ο αγροτουρισμός. Πρέπει να προωθηθεί ο εναλλακτικός τουρισμός σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των αρχαιοτήτων μας και των φυσικών πλεονεκτημάτων του βουνού μας», σημείωσε η κα Καρασαρλίδου.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger