Home » , » Από αύριο αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα - Ξεκινά αύριο ο χειμερινός κύκλος

Από αύριο αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα - Ξεκινά αύριο ο χειμερινός κύκλος

Written By VALTOS on Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 | 2:50 μ.μ.


Από τα Διαβατά ξεκινά αύριο ο χειμερινός κύκλος αιμοδοσίας για την τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα. Οι προσδοκίες για αύξηση της προσέλευσης είναι ακόμη μεγαλύτερες, μετά την περσινή μεγάλη αντπόκριση των κατοίκων του Δήμου.

«Θέλω να παρακινήσω τους πολίτες του Δήμου μας να προσέλθουν για να δώσουν αίμα. Καταφέραμε πέρυσι να υπερβούμε τα μέχρι τότε δεδομένα και να δημιουργήσουμε μια δυναμική τράπεζα ανιδιοτελούς προσφοράς στον άλλο. Μια Τράπεζα που τους προηγούμενους μήνες βοήθησε δεκάδες συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη από αίμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά υπάρχει απόθεμα αίματος, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα ως δημοτική αρχή. Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό δημοτών, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών. Θεωρώ πως είναι χρέος μας να πάμε να δώσουμε αίμα. Χρέος προς το συνάνθρωπο αλλά και τον εαυτό μας», τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον κύκλο των εαρινών αιμοδοσιών του 2015 στις Δημοτικές Κοινότητες, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα η Τράπεζα Αίματος του δήμου να ενισχυθεί κατά 319 φιάλες.

Μάλιστα, για πρώτη φορά δημιουργήθηκε αποθεματικό αίματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να βοηθηθούν όλοι όσοι βρεθούν σε ανάγκη. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του δήμου Δέλτα χορήγησε τις απαραίτητες φιάλες σε όλους τους δημότες που χρειάστηκαν αίμα, για τα οικεία τους πρόσωπα.

Πρόγραμμα αιμοδοσιών

• ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ: Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών,16.00-19.00μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Πολιτιστικό Κέντρο Κυμίνων από 9.30–13.00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Θεατράκι Ν.Μαγνησίας από 9.30-13.00μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Κ.Α.Π.Η. Νέων Μαλγάρων, από 9.30–13.00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου από 9.30-13.00μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Δημ. Κατάστημα Καλοχωρίου από 9.30-13.00μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Κτίριο Χορευτικού Χαλάστρας, από 9.30π.μ.–13.00μ.μ.



ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΑ:

• Επιβεβαιώνεται έτσι η καλή σου υγεία μέσω του κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου του αίματός σου.

• Προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο σου που το έχει ανάγκη και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή για την ευαισθητοποίηση και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύεις.

• Εξάλλου, υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!

• Η κάλυψη των αναγκών μας σε αίμα μέσω του εθελοντισμού δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας (για την στιγμή της ανάγκης για όποιον και όποτε το χρειαστείς) και υπερηφάνειας (για την συμμετοχή σου) και καθιστά την χώρα μας αυτάρκη και ανεξάρτητη.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα αυτής της πράξης, πιστεύουμε ότι στις αιμοδοσίες που θα ακολουθήσουν θα έχουμε εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και καλούμε:

• Τους συμπολίτες μας που δανείστηκαν αίμα από την Τράπεζα του Δήμου μας για οικεία τους πρόσωπα, να το επιστρέψουν, προσερχόμενοι οι ίδιοι ή στέλνοντας αντικαταστάτη τους.

• Τους /τις ενεργούς μας αιμοδότες να προσέλθουν για άλλη μια φορά.

• Τους νέους και τις νέες να ενεργοποιηθούν, για να εμπλουτιστεί η τράπεζά μας με «Νέο Αίμα»,



Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης:

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα (εξαιρουμένων των εγκύων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά απ΄αυτήν), ηλικίας 18-65. Η ποσότητα του αίματος που δίνεται είναι 350-450 cc. Η αναπλήρωση του όγκου του αίματος γίνεται σε λίγες ώρες με τη λήψη υγρών και αναπληρώνεται πλήρως σε μικρό χρονικό διάστημα. Η συχνότητα με την οποία μπορεί να δίνει κανείς αίμα είναι: για τους άνδρες 3-4 φορές το χρόνο και για τις γυναίκες 2-3 φορές το χρόνο. Πριν την Αιμοδοσία πρέπει να έχει προηγηθεί ελαφρύ γεύμα. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσης.





Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger