Home » » Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξάνδρεια

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αλεξάνδρεια

Written By VALTOS on Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 | 10:04 μ.μ.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 6:30μ.μ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες

Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!
Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!

Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουμε σε δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη.

Να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη!
Το συλλαλητήρια σε κάθε πόλη στις 22 Οκτώβρη να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα. Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια που ωφελεί την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις.

Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, καταργούν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση για τις νεότερες γενιές, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις. Εξαπολύουν φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει πανάκριβα ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, παράδοση δημόσιου πλούτου σε καπιταλιστές. Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία! Οι άνεργοι εκβιάζονται, στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί ανασφάλιστοι! Πληρώνουμε, όσοι μπορούμε, πανάκριβα την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα, στους μισθούς, στις συμβάσεις, στο ασφαλιστικό. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα. Φέρνουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας.

Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας! Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, ανεξάρτητα από την ψήφο και την επιλογή τους στις πρόσφατες εκλογές, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, στα κόμματα του μνημονίου, της Ε.Ε. και στα επιτελεία τους να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση στο νέο σφαγιασμό. Να μη δώσουν το δικαίωμα να θεωρούν πως ο νέος Αρμαγεδδώνας θα περάσει με σιωπή νεκροταφείου, αδιαμαρτύρητα, πως ο εργαζόμενος λαός θα βάλει τα χέρια του και θα βγάλει τα μάτια του! Απορρίπτουμε τη θεωρία της ονομαζόμενης πολιτικής σταθερότητας που σημαίνει άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων, ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής και κρατικής βίας, συμβιβασμός με τη φτώχεια και την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Όλοι στον αγώνα! Ξεσηκωμός!

Μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση θα φέρει το πρώτο πακέτο μέτρων. Μέσα σε αυτό βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό! Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες. Αφορά τους ΕΒΕ, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Πλήττει βάναυσα τις γυναίκες. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.

Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη τους τακτική απέναντι στο λαό!

Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα! Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.
Είναι ψέμα ό,τι ευθύνονται οι υψηλές συντάξεις και οι παροχές για την κατάσταση, ότι τα μέτρα θα αποδώσουν δικαιοσύνη και ισότητα. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων σήμερα παίρνει σύνταξη ως 500-600 ευρώ, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο είναι μηδαμινή.
Η αλήθεια είναι ότι ο αντιασφαλιστικός σχεδιασμός και η λεηλασία των ταμείων αποτελούν ένα τεράστιο αντεργατικό έγκλημα, προμελετημένο και διαρκείας, για να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία «των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής»!

Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.

Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.

Όλοι στον ΑΓΩΝΑ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ
Share this article :

5 σχόλια:

 1. Τι προσφερε το ΠΑΜΕ μεχρι σημερα? Ενα μεγαλο ΜΗΔΕΝ. Ενα τεραστιο ΜΗΔΕΝ. Το ΠΑΜΕ που ειναι στην πλειοψηφια του, βολεμενοι @ωλοι. Πλακα μας κανεις?
  Πες μου εως σημερα τι προσφερε το ΠΑΜΕ. Στην τελικη ας κανει συγκεντρωση με συγκεκριμενα στοιχεια ωστε να ΜΗΝ πληρωσει κανεις τα χαρατσια του τΖιφρα. Του τΖιφρα που ελεγε θα τα κοψει ολα αυτα τα αντιλαικα μετρα. Το ΠΑΜΕ ειναι αριστερο γενικα (και καλα κανει). Εχει να προτεινει κατι απενταντι στην αριστερη κυβερνηση που παει να γινει χειροτερη απο την ΧΟΥΝΤΑ? ΕΥτυχως μεσα σε αυτο το ΧΑΟΣ και την φτωχεια του Ελληνικου λαου θα εξαφανιστουν τα ΠΑΜΕ και τα ΕΛΑ. Θα βγουν νεα κινηματα , νεα κινηματα χωρις ταμπελες αριστερες και δεξιες. Διοτι και την αριστερα ακομη δεν την ειδαμε και τρομος επικρατει.
  Υπομονη! ΝΕΜΕΣΙΣ ερχεται κοπροσκυλα με τις χρυσες μασελες. Τα σαβανα δεν εχουν τσεπες.
  Ο Ελληνικος λαος ψαχνει αποσυμφορηση. Συντομα θα σκασει. Αλοιμονο σε πιον θα σκασει.
  Ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΔΕ ΒΓΗΚΑ ΠΟΤΕ, ΑΡΑΖΩ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΦΘΗΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ. ΤΟ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ , ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ FACEBOOK. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ "ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ'' ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
  ΑΝΕΡΓΟΣ (12 ΜΗΝΕΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με όλο το συμπάθειο , ζείς εδώ ή κάπου αλλού? Ο ιδιωτικός τομέας έχει καταστραφεί , όπως και το ελεύθερο επάγγελμα. Ο μόνος που ζεί είναι ο δημόσιος . Στην τελική ο ιδιωτικός πως να κάνει απεργία? Να φάει απόλυση αύριο? Ο ιδιωτικός που πληρώνει τόσο χρόνια και χρόνια τον δημόσιο? Οσο για το ΠΑΜΕ, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εαν υπήρχε άλλη κυβέρνηση θα είχε καεί η Αθήνα τουλάχιστον. Που είναι αυτοί που έβαζαν φωτιές? Ξαφνικά χάθηκαν? Το μόνο κίνημα που υπάρχει θα έρθει σύντομος με τους αγρότες και τις κατασχέσεις σπιτιών. Δεν υπάρχει ΠΑΜΕ. Θα υπάρχει η ΕΛΛΑΔΑ. Οι συνδικαλιστές των 100.000 ευρώ μας χόρτσαν στο ψεμα. Οπότε τι το πιο απλο να γίνει κίνημα απο τους φτωχούς σαν εμάς.
   Και εγώ άνεργος είμαι και κάνω πέντε έξι μεροκάμματα μαύρα τον μήνα. Μην μασάς , όλοι μαζί ίσως μπορέσουμε .

   Διαγραφή
  2. ΕΔΩ ΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ.5 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗς ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟς Ο ΚΟΣΜΟΣ, Ο ΦΤΩΧΟς ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ; ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΛΟΥΦΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ.ΘΑ ΒΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ................ΑΝΕΡΓΟΣ (12 ΜΗΝΕΣ)

   Διαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger