Home » » ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Written By VALTOS on Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 | 8:17 μ.μ.


Πρόβλημα στην αγροτική παραγωγή – και περισσότερο στην παραγωγή βαμβακιού – έχουν προκαλέσει οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως μας έχουν αναφέρει τις τελευταίες ημέρες αγρότες της περιοχής μας το πρόβλημα έχει να κάνει τόσο με τη βροχή ως «όγκο ύδατος» που έχει μείνει στα χωράφια (λόγω πλημμυρών μέσα στα χωράφια αλλά και επειδή τα αποστραγγιστικά κανάλια είναι γεμάτα με νερό και «δεν προλαβαίνουν» να οδηγήσουν το νερό στα ποτάμια της περιοχής, όπως στον Λουδία και στον Αλιάκμονα) όσο και με τα αποτελέσματα της βροχής στα φυτά, αφού η βροχές ήρθαν τη στιγμή που άνοιγαν τα «καρύδια».
Στα βαμβάκια αυτό σημαίνει πως το μισάνοιχτο καρύδι, με το που μπήκε μέσα νερό, σαπίζει και η παραγωγή παρουσιάζει πλέον τεράστιες ζημίες. Ζημίες που θα αποτυπωθούν και στη βιομηχανία, αφού τα εκκοκκιστήρια δεν θα έχουν την προϋπολογισμένη πρώτη ύλη για να δουλέψουν, γιατί στο τέλος, όταν συλλεχθούν όσα βαμβάκια γίνει δυνατόν να συλλεχθούν, η στρεμματική απόδοση αναμένεται να πέσει κατακόρυφα.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ εδώ
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger