Home » » ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Written By VALTOS on Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 | 8:09 μ.μ.


Μειώσεις μισθών έρχονται για τους βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικητικούς οργανισμούς και αιρετούς στην αυτοδιοίκηση.

Από τον νόμο που πρόκειται να φέρει στην Βουλή τον Νοέμβριο, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπετε ότι οι περικοπές θα φτάσουν έως τα 1.000 ευρώ σε μηνιαία βάση. Οι μειώσεις αυτές αφορούν και τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν τα πολιτικά πρόσωπα.

Τα 1.000 ευρώ λιγότερα αφορούν τους υψηλόμισθους που λαμβάνουν "καθαρά" 2.800 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους υπόλοιπους η μείωση θα κυμανθεί στα 700 ευρώ.Παράλληλα η κυβέρνηση αναγγέλλει την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των βουλευτών με την επιβολή φόρου στο σύνολο των μηνιαίων αποδοχών που θα επιφέρει μείωση στους μισθούς των βουλευτών από 800-1000 ευρώ το μήνα.

Κάθε βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 2.086 ευρώ, σχεδόν την μισή βουλευτική αποζημίωση, αφού το σύνολό της υπολογίζεται σε 4.200 ευρώ, χωρίς να φορολογείται καθώς υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς φορολόγησης. Το συνολικό αφορολόγητο ποσό αντιστοιχεί σε 29.204 ευρώ ετησίως.

Σε περίπτωση που φορολογηθεί τελικά και το συγκεκριμένο ποσό τότε οι βουλευτές θα ενταχθούν στα κλιμάκια φορολόγησης πάνω από 42.000 ευρώ ετησίως όπου φορολογούνται με συντελεστή 42% γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους.

Ένας ενδεχόμενος συνδυασμός της επιβολής μείωσης των αποδοχών, με την φορολόγηση του συνόλου της βουλευτικής αποζημίωσης θα μπορούσε επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των βουλευτών που θα ξεπερνούσαν ακόμα και το 30% των συνολικών αποδοχών.

Η κυβέρνηση αναφέρει πως ο νόμος αυτός έγκειται στο να στείλει ένα καθαρό μήνυμα στον λαό για την κοινωνική δικαιοσύνη.
Πηγή
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger