Home » » Ε.Ε : ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ Ή ΕΠΑΙΤΕΣ;

Ε.Ε : ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ Ή ΕΠΑΙΤΕΣ;

Written By VALTOS on Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 | 2:14 μ.μ.

(Δειτε το παρακλητικο υφος ενός υπουργου οικονομικων απεναντι στον "ομολογο" του Σοιμπλε.)

H Ευρωπαϊκή Ένωση πνεει τα λυσθια, κι αυτο δεν ειναι πια μυστικο... Το χασμα ανταγωνιστικοτητας μεταξυ κεντρικων και νοτιων- νοτιοανατολικων χωρων οχι μονο δεν καλυφθηκε στην εποχη του Ευρω, αλλα μετατραπηκε σε αβυσσο. Οι παντοδυναμοι Γερμανοι, χρησιμοποιησαν τις ελλειματικες οικονομιες (βλ. Ελλαδα), ως ενα οχημα για να κρατησουν το νομισμά τους φθηνο και να συνεχισουν να εξαγουν ευκολα.



 Την ιδια στιγμη, ομως, η Ευρωπαϊκή Ένωση εγινε, στο εσωτερικο της, ενα οικονομικο καλουπι με το σχημα της Γερμανιας. Δημοσιονομικη πειθαρχια, νομισματικη σταθεροτητα, σταματημα των υποτιμησεων, ακριβο νομισμα απεναντι στο δολλαριο... κι οποιος αντεξει! Εμεις- ως γνησιοι νοτιοι, δεν αντεξαμε. Και "σπασαμε". Το ζητημα ειναι: Θα βγουμε αυτοβουλως απο το καλουπι, προτου παθουμε ασφυξια, θα μεινουμε μεσα του και, αργα, βασανιστικα θα παρουμε κι εμεις το σχημα του, θα βγουμε με βια λιγο αργοτερα, ρημαζοντάς το ολοκληρο, ή απλα θα μεινουμε μεσα δια παντος ως ασφυκτιουντες απροσαρμοστοι και, ετσι αβουλοι, θα ψοφησουμε; Αυτες ειναι οι 4 επιλογες. Ο μαρασμος της- αλλοτε κραταιας κι ανθηρης- Ευρωπης, γινεται καταφανης μεσα στα περιορισμενα δευτερολεπτα του παραπανω βιντεο. Ενας υπουργος οικονομικων κρατους- εταιρου, στεκει σαν αγχωμενο μαθητουδι πανω απο τον (υποτιθεται) ισοτιμο με αυτον, ομόλογό του. Τον κοιταζει παρακλητικα, διακονευει για μερικα φραγκα και τελος, τον ευχαριστει... Η ιλαροτραγικη σκηνη κλεινει με τον... ισότιμο ομόλογο να του δηλωνει: "δεν κανει τιποτα". Συνοδευει με μια εκφραστικοτατη χειρονομια γενναιοδωριας, αλλα και απαξιωσης προς εναν ζητιανο!


 Ο πληρης διαλογος, εδω:

 Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Αν στο τέλος πρέπει να κάνουμε μια προσαρμογή του προγράμματος [Πορτογαλικά], έχει πάρει μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα ... Αυτό είναι ουσιαστικής σημασίας. Στη συνέχεια, όμως, αν χρειάζεται μια προσαρμογή του πορτογαλικού προγράμματος, θα είναι έτοιμη. 
Vítor Gaspar: Σας ευχαριστώ πολύ.
 Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Δεν υπάρχει πρόβλημα. Από το ... Είναι ότι τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου και της κοινής γνώμης στη Γερμανία δεν πιστεύει ότι οι αποφάσεις μας είναι σοβαρή, γιατί δεν πιστεύουν στις αποφάσεις μας για την Ελλάδα.
 Vítor Gaspar: Κάναμε πολύ ουσιαστική πρόοδο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
 Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ναι, σας έκανε πρόοδο.
 Vítor Gaspar: Ναι, το κάναμε. Και τώρα πρέπει να εργαστούμε


ΑΠΟ :ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ.....
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger