Home » , » Μένουμε Ελλάδα:Νυδρί Λευκάδας

Μένουμε Ελλάδα:Νυδρί Λευκάδας

Written By GIOTA on Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 | 2:31 μ.μ.

Το φημισμένο Νυδρί είναι το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας. Είναι μια από τις πρώτες περιοχές του νησιού που ανέπτυξαν τις τουριστικές υποδομές τους. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά και απέχει 17 χλμ. από την πόλη. Ο οικισμός είναι κτισμένος σε μια καταπράσινη και ειδυλλιακή τοποθεσία. Τo όμορφο τοπίο με τους πλούσιους αμπελώνες, τα εύφορα περιβόλια και τους ευωδιαστούς κήπους, χαρακτηρίζουν την περιοχή και κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών.
Το Νυδρί διαθέτει και μια υπέροχη παραλία η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρες της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπορ.
Στο δρόμο μπροστά από την μαρίνα θα βρείτε πληθώρα εμπορικών καταστημάτων, ταβέρνες και καφετέριες. 

Απέναντι από το Νυδρί βρίσκονται τα νησάκια Μαδουρή με το αρχοντικό του ποιητή Βαλαωρίτη, ο Σκορπιός το φημισμένο νησί του Ωνάση, το Σκορπίδι και το Μεγανήσι. Από το Νυδρί ξεκινούν τα καΐκια που πηγαίνουν ή προσεγγίζουν όλα αυτά τα νησάκια. 

Στο ακρωτήριο του Βλυχού θα δείτε τον τάφο του γερμανού αρχαιολόγου Νταίρπφελντ, ο οποίος πίστευε ότι η Λευκάδα ήταν η ομηρική Ιθάκη και ότι στο Νυδρί βρίσκονταν το παλάτι του Οδυσσέα. Μια θεωρεία που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε. Ο τάφος του βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και στην άκρη της χερσονήσου του Βλυχού, όπου είναι κτισμένο και το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, για το οποίο λέγεται ότι είναι κτισμένο πάνω στο αρχαίο ιερό των Νυμφών.
Share this article :

1 σχόλιο:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger