Home » » Kλείνουν οι Δήμοι Κεντρικής Μακεδονίας τέλη του μηνός, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Kλείνουν οι Δήμοι Κεντρικής Μακεδονίας τέλη του μηνός, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Written By Noula on Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 | 1:51 μ.μ.


Το συμβολικό κλείσιμο των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, στις 30 Αυγούστου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφάσισαν κατ’ αρχήν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τα οικονομικά των δήμων, ενώ στις 29 Αυγούστου το δ.σ. της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με το πρωθυπουργό. Η κινητοποίηση θα επικαιροποιηθεί ανάλογα με τα αποτέλεσμα της συνάντησης.

Στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε ακόμη να
επιδιωχθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ της με πολιτικά κόμματα και την τρόικα και να γίνουν προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, στην ΕΕ, καθώς και στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά των περικοπών.

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 29% θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων και την αδυναμία πληρωμής μισθών και άλλων υποχρεώσεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αντίδραση δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα και ξεχωριστά από κάθε δήμο αλλά πρέπει να είναι συλλογική και δυναμική και να έχει πανελλαδικό χαρακτήρα.

Απο: http://www.seleo.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger