Home » » Ξεπεράστηκαν προβλήματα και κωλύματα. Κανονικά από αύριο η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Ημαθίας

Ξεπεράστηκαν προβλήματα και κωλύματα. Κανονικά από αύριο η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Ημαθίας

Written By VALTOS on Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 | 5:44 μ.μ.

ΚΤΕΛ και Αστικά με κοινή τους ανακοίνωση δηλώνουν ότι ξεκινούν τη μεταφορά των μαθητών. Στην ανακοίνωση αναφέρουν:
«Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και τα...Αστικά Βέροιας και Νάουσας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και στο κοινωνικό σύνολο, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έναρξη της μεταφοράς των μαθητών από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012.

Μετά τη σοβαρή εμπλοκή στο ζήτημα, λόγω της αναποτελεσματικότητας και της αδιαφορίας που επέδειξαν οι
αρμόδιοι, η λύση δρομολογήθηκε στη συνάντηση που είχαν οι Πρόεδροι του υπεραστικού ΚΤΕΛ και των Αστικών Βέροιας και Νάουσας με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, μετά από καταλυτική πρωτοβουλία και παρέμβαση του βουλευτή Ημαθίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος ήταν και παρών.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξε πλήρης κατανόηση του θέματος από τον κ. υπουργό και δόθηκαν κατευθύνσεις για την επίλυσή του.
Μετά από κάποια εμπλοκή που προέκυψε με τον αρμόδιο φορέα στην Ημαθία, τελικά επήλθε συνεννόηση και συμφωνία, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, στις κατευθύνσεις που δόθηκαν από το υπουργείο, για να επιλυθούν τόσο οι εκκρεμότητες της περασμένης χρονιάς, όσο και η ομαλή λειτουργία της μεταφοράς των μαθητών κατά την φετινή χρονιά.
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ημαθίας και τα Αστικά Βέροιας και Νάουσας εκφράζουν την ικανοποίησή τους και για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ελπίζουν ότι με την ίδια συνεπή και αταλάντευτη στάση που επέδειξε μέχρι σήμερα στο θέμα, οι προφορικές διαβεβαιώσεις που δόθηκαν θα υλοποιηθούν και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πράξεις.
Επίσης υπογραμμίζουμε τη συμβολή στην επίλυση του θέματος, του βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου».


Σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης στην περιφερειακή ενότητα
Ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας αναφέρει για το ίδιο θέμα τα εξής:
«Λύθηκε τελικά, όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα που εμπόδιζε την υλοποίηση του έργου της μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία της Ημαθίας. Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του σύσκεψη των αρμοδίων φορέων (Αστικά και Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Διευθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, υπηρεσιακοί παράγοντες), προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που εμπόδιζε τη διενέργεια του έργου, που ήταν το οικονομικό. Διευκρινίζεται ότι η παρέμβαση των Περιφερειών στο έργο της μεταφοράς μαθητών γίνεται από τις 6/9/2012, προσωρινά (σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο), αφού οι Δήμοι παραμένουν οι αρμόδιοι φορείς υλοποίησης, και μόνον για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τους Δήμους η αρμοδιότητα περνά στα χέρια της Περιφέρειας. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού, που οι Δήμοι οφείλουν να συνεχίζουν παράλληλα, οι συμβάσεις που συνάπτονται τώρα από τις Περιφέρειες λύονται αυτόματα και θα εφαρμοστούν οι νέες συμβάσεις των Δήμων. Βέβαια θα χρειαστεί η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κεντρική διοίκηση έτσι ώστε η λύση που δόθηκε σήμερα να υιοθετηθεί από αυτήν.»

Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger