Home » » Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας συμμετείχε στον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας συμμετείχε στον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Written By VALTOS on Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015 | 10:17 π.μ.


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ( https://www.facebook.com/thilazo/?fref=ts ) , διοργάνωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 55 πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Το παρόν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά έδωσε και η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας (https://www.facebook.com/groups/VeriaThilasmos/ ) . Η Ομάδα μας απαριθμεί 670 μέλη. Οι ομάδες του Δικτύου, αποτελούνται από μητέρες που βοηθούν άλλες μητέρες, να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, να ενημερώνονται, να έρχονται σε επαφή, να μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να παίρνουν δύναμη και κουράγιο...

Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης, από την νέα γενιά, εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού...

Ο κατ' οίκον περιορισμός κατά την διάρκεια της γαλουχίας, οδηγεί συχνά στην σύντομη διακοπή του θηλασμού και στην απομάκρυνση των μητέρων από αυτόν. Ας μην ξεχνάμε πως η νέα γενιά είναι μια γενιά με έντονη επαγγελματική μα και κοινωνική δραστηριότητα. Η μητρότητα και ο θηλασμός δεν αποτελούν και δεν θα πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη!

Η νέα γενιά μητέρων καλείται να αντεπεξέλθει σε πολυποίκιλους ρόλους. Με τον θηλασμό δίνουμε στο παιδί μας τη φυσική του τροφή, τη στοργή και την παρηγοριά που έχει ανάγκη σε κάθε στιγμή. Με την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις της ή να συμμετάσχει σε προσωπικές δραστηριότητες

Με την εκδήλωση της 1ης Νοέμβρη 2015:

Φέραμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι, μα και συνάμα διακριτική!

Βοηθήσαμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους, και τις καλέσαμε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού.

Γιορτάσαμε, γιατί η βοήθεια από μητέρα προς μητέρα αποδίδει!!!

Γιορτάσαμε, γιατί οι μητέρες ενωμένες σαν μια γροθιά, ενημερώνονται, αλληλοϋποστηρίζονται, καταφέρνουν όλο και περισσότερες το φυσικό και αυτονόητο, την θρέψη του παιδιού τους από το σώμα τους.

Φωνάξαμε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών μας στο δημόσιο θηλασμό. Τα παιδιά μας δεν θα θηλάσουν ΠΟΤΕ ξανά σε τουαλέτες, παρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να ναι ντροπή! Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια... ΕΛΕΥΘΕΡΑ κι ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ!!

Φωνάξαμε πως ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, οι θηλάζουσες μητέρες της Ημαθίας, ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρα και συνολικά θήλασαν ταυτόχρονα πάνω από 2950 μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου. Στις εκδηλώσεις μας παραβρέθηκαν άτομα και οικογένειες - υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού. Συμμετείχαν 63 μητέρες : 9 έγκυες, 49 θηλάζουσες εκ των οποίων οι 35 ενώθηκαν με μητέρες απ’ ολη την Ελλάδα και θήλασαν ταυτόχρονα. Η πόλη μας συμμετείχε για πρώτη φορά το 2011 και το 2012 δημιουργήθηκε η ομάδα, η οποία ανέλαβε έκτοτε την διοργάνωση. Στην πρώτη μας συμμετοχή 2 μητέρες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ελιάς και 2 μητέρες θήλασαν. Μετά από τρία χρόνια δράσης της ομάδας μας ο αριθμός των θηλαζουσών πολλαπλασιάστηκε. Οι μητέρες της Βέροιας θηλάζουν!!!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς – αρωγούς στην προσπάθειά μας: Το Δήμο Βέροιας, την ΚΑΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ , την εταιρεία ειδών κομμωτηρίου Trinity, το ΚΕΝΤΗΜΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, τον παιδικό σταθμό ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ, το φωτογραφείο Ασικίδου Αναστασία, το ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, τη Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, το καφέ-παιδότοπος ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ, την Φωτοπούλου Δήμητρα Χρηματοδοτήσεις Μελέτες Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, το Cook Shop Βέροιας, το κατάστημα παιχνιδιών Τραμπολίνο το κομμωτήριο Ελπίδα Ελευθεριάδου, το Smile Market (Εμμ. Ζάχου και Βεργίνα), τα οπτικά Κωστοπούλου, το ‘Ζορμπας – Ήχος & Φως’, το κατάστημα Ελιά, το Μαρκάκης Home Style, τον Εμμανουηλίδη Εφαρμογές Πλακιδίων, την Τροφοεξπρές τροφοδοσία εστιατορίων, το κατάστημα Jelo Fashion, το Είδωλο Studio Σοφία Ελευθεριάδου, τα οπτικά Liolios Eyewear, το Poetry Coffee Gallery, το οπωροπωλείο Ο Κήπος της Εδέμ, το κατάστημα ειδών συσκευασίας Αμπαλάζ, τα Magic Nuudles, τον Μελισσότοπο την Naturana και την Motherlove. Καθώς και τους δωροθέτες μας.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας μας: Πληροφοριοδότη Ημαθίας και Βεροιώτης.

Τέλος ένα ευχαριστώ στις μητέρες/εθελόντριες/υποστηρίκτριες:Τερεζάκη Κίρκη, Παπαζήση Κική, Πλιάκα Μαρούλα και Ματζίρη Μαρία .

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας

Νάντση Αθηνά
Δακοπούλου Γεωργία
Ασικίδου Αναστασία
Χρυσοστομίδου Σοφία 


* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Θηλασμός Οφέλη για μια ζωή».

Βέροια-Ημαθία: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

Μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

Facebook: https://www.facebook.com/groups/VeriaThilasmos/
e-mail: veriathilasmos@yahoo.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger