Home » » Μια ζεστή γωνιά στην Βεργίνα για κακοποιημένα παιδιά (φωτορεπορτάζ)

Μια ζεστή γωνιά στην Βεργίνα για κακοποιημένα παιδιά (φωτορεπορτάζ)

Written By VALTOS on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 5:20 μ.μ.

Έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του και να δεχθεί τα πρώτα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά είναι το «Σπίτι» στην Βεργίνα. Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθούν θα εγκαίνιά του και από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινά να δέχεται παιδιά. Σήμερα το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ξενάγησε τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της νέας δομής κι έκανε μια παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του «Σπιτιού».


«Στην Βεργίνα θα έλθουν παιδιά που δεν έχουν καμιά ελπίδα στο σπίτι τους» τόνισε ο πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» Τέλης Σιδηρόπουλος ξεκινώντας την παρουσίαση της δομής. Στο «Σπίτι» λοιπόν θα φιλοξενηθούν κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, αφού πρώτα αποφανθεί η δικαιοσύνη και περάσει η επιμέλεια στη νέα δομή. Στο ξεκίνημα θα φιλοξενηθούν 12 παιδιά (η δομή είναι φτιαγμένη για 20), ηλικίας 6-8 ετών (αγόρια και κορίτσια). Εκεί θα βρουν φροντίδα από μια «Μητέρα» (θα προσληφθούν δυο) και μια «Θεία» (θα αναπληρώνει την Μητέρα στα ρεπό της). Την διεύθυνση του κέντρου θα έχει η κ. Πανταζή, ψυχολόγος. «Πρώτα θα παρέχουμε στήριξη στο παιδί. Αφού ξεπεραστεί η κρίση, θα δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για να δημιουργήσει δεσμούς με την Μητέρα» τόνισε η κ. Πανταζή. Αφού προσαρμοστεί το παιδί θα πάει και στο Δημόσιο Σχολείο της Βεργίνας. Όσον αφορά τα παιδιά, τα αγόρια όταν φτάνουν στην φάση της εφηβείας θα μετακινούνται σε άλλη δομή. Επίσης δεν θα φιλοξενηθούν παιδιά με ψυχιατρικά προβλήματα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τα υπόλοιπα. «Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημά μας ότι βρισκόμαστε μέσα σε οικισμό. Θέλουμε να γίνει η Βεργίνα μια οικογένεια για τα παιδιά μας. Φιλοδοξούμε να αποφύγουμε την ιδρυματοποίηση της δομής» τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Όσον αφορά τα λειτουργικά έξοδα της δομής, ο κ. Σιδηρόπουλος δήλωσε ότι τα μισά θα καλυφθούν από επιχορήγηση του κράτους και τα άλλα μισά από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί». «Προσδοκούμε και απαιτούμε την κρατική επιχορήγηση. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Δεν θα λειτουργήσουμε όμως μόνο με αυτήν. Το υπόλοιπο 50% θα το καλύψουμε από δικές μας δράσεις» τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Τέλος, ο Σιδηρόπουλος τόνισε ότι μέσα στους στόχους της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» είναι να δημιουργήσει έναν Κοινωνικό Συνεταιρισμό που θα παράγει και θα διαθέτει προϊόντα ώστε να στηρίζονται οικονομικά οι οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger