Home » » Τύλιξε το σπίτι δανειολήπτριας… με κορδέλα και απειλούσε με κατάσχεση

Τύλιξε το σπίτι δανειολήπτριας… με κορδέλα και απειλούσε με κατάσχεση

Written By GIOTA on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 1:51 μ.μ.

Σοκάρει η καταγγελία δανειολήπτριας στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος τράπεζας «έζωσε» το σπίτι της με κορδέλα απειλώντας με κατάσχεση, αν η γυναίκα δεν αποπλήρωνε αμέσως το σύνολο της οφειλής!

Η γυναίκα κατήγγειλε το συμβάν στην Ένωση εξηγώντας ότι ο τραπεζοϋπάλληλος την επισκέφθηκε στο σπίτι της «απαιτώντας «εδώ και τώρα» την ολική οικονομική οφειλή που είχα προς την Τράπεζα της οποίας τυγχάνει εργαζόμενος, αλλιώς θα προβεί σε κατάσχεση του σπιτιού μου».

Όταν η γυναίκα του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να αποπληρώσει στο σύνολό της την οφειλή, ο υπάλληλος έφυγε, αλλά επέστρεψε την επόμενη ημέρα με … κορδέλες, με τις οποίες τύλιξε το σπίτι, διαβεβαιώνοντας τη γυναίκα ότι το σπίτι της από σήμερα κατάσχεται. Μάλιστα την προέτρεψε να δανειστεί από συγγενείς και φίλους για να πληρώσει το χρέος της.

Η γυναίκα τρομοκρατημένη μετέβη στο υποκατάστημα της τράπεζας στα Χανιά και ζήτησε να συναντήσει τη διευθύντρια. Δε βρήκε κατανόηση όμως ούτε εκεί, καθώς όπως καταγγέλλει η δανειολήπτρια, η διευθύντρια σε υψηλούς τόνους την απείλησε πως αν δε βρει άμεσα τα χρήματα θα γίνει κατάσχεση. Μάλιστα της είπε ότι δεν μπορεί να «φάει» τα λεφτά, καθώς ο ιδιοκτήτης των χρημάτων που δανείστηκε είναι … ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Η δανειολήπτρια έφυγε από την τράπεζα ψάχνοντας από γνωστούς και φίλους χρήματα για να αποπληρώσει το χρέος της.

Η άνεργη γυναίκα, διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζεισοβαρά προβλήματα υγείας προσέφυγε στην Ένωση προστασίας Καταναλωτών, που με τη σειρά της διαμηνύει ότι οι δανειολήπτες:

«Δεν είναι εξωγήινοι, είναι οι πελάτες σας, τους χρωστάτε άλλη διαχείρηση , μα και ακόμα προσέξτε τους υπαλλήλους σας, περιορίστε τους αυστηρά στα καθήκοντα τους,επισημάνετε τους ότι οι πρακτικές τους ενέχουν ενέργειες που άπτονται του Ποινικού Κώδικα και στους καταναλωτές δανειολήπτες».
Share this article :

2 σχόλια:

  1. Η καταχώρηση, ενός παράνομου συμβάντος, που δημιουργεί τρόμο, χωρίς την απαραίτητη στηλίτευση με αναφορά και του ονόματος της τράπεζας που -ψεκάζει- τρόμο, σύμφωνα με την δημοσιογραφική τεχνική και μεθοδολογία, αποτελεί ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΡΟΜΟΥ και υποταγή για την αποφυγή του. Δηλαδή, λειτουργεί ως μήνυμα προσαρμογής στην κατεύθυνση : όσοι χρωστάτε, πουλήστε π.χ. τα νεφρά σας και ότι άλλο μπορείτε, γιατί αλλιώς θα τους δείτε στην πόρτα σας χωρίς δικαστική απόφαση να σας βάζουν κορδέλες και όσα παρεπόμενα θα ακολουθήσουν, τα όμοια γεγονότα που αναρτά η κα Μελάκη. Θεωρώ ότι δεν το κάνει επίτηδες, δηλαδή ότι δεν ενεργεί υπέρ των τραπεζών, αλλά ότι δεν το καταλαβαίνει, και βέβαια δεν μπορώ να εξηγήσω το ότι, ενώ είναι καθήκον από τον Νόμο, κάθε Ένωσης Καταναλωτών η δημοσιότητα επωνύμως συγκεκριμένα και ονομαστικά κατά του καταγγελλόμενου, γιατί περιστέλλεται αυτή και στερεί το απαιτούμενο αποτέλεσμα της καταγγελίας σε βάρος του καταγγελλόμενου και λειτουργεί η δημοσιότητα εκφοβιστικά προς όλους του Έλληνες καταναλωτές - δανειολήπτες. Προσπαθώ δε να επικοινωνήσω για αυτά μαζί της, αλλά δεν αποκρίνεται. Γιάννης Αννουσάκης 28220 22642 inkakritis@gmail.com 11.10.12

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αννουσακη , πράγματι η είδηση όσο αφορά το σκέλος της κορδέλας είναι τραβηγμένη και εμείς ίσως θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί στις αναρτήσεις μας , από την άλλη είναι αναφορά ενός επίσημου οργανισμού και πράγματι είναι λάθος που δεν αναφέρουν τα ονόματα των τραπεζών.
      Στο κομμάτι του τι πραγματικά συμβαίνει μιας και υπάρχουν πολλές καταγγελίες για επισκέψεις κατ’οικων από υπαλλήλους τραπεζών θα αναφέρω άρθρο που διάβασα σήμερα στο tsantiri.gr και στο οποίο καταγγέλλετε η τράπεζα Citibank για τέτοιες πρακτικές ενώ μπορώ να καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία η οποία μου δείχνει ότι οι τράπεζες το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει απίστευτα πιεστικές για ποσά της τάξης των 50-100 ευρώ (καθημερινά τηλέφωνα , τηλέφωνα σε συγγενείς , χώρο εργασίας , ώρες εργασίας , ακατάλληλες ώρες) , όταν αυτό συμβαίνει σε τέτοια ποσά δεν αμφιβάλω για το που μπορούν να φτάσουν για στεγαστικά δάνεια των 100.000 ευρώ ή μεγαλύτερα.

      Ευχαριστώ για την επισήμανση σας.

      Διαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger