Home » » ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-Η/Υ: Πως να μάθετε δωρεάν τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-Η/Υ: Πως να μάθετε δωρεάν τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης.

Written By Noula on Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 | 6:00 μ.μ.

Η εποχή που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα ψηφιακή και ένα μεγάλο κομάτι της ημέρας το περνάμε προστά από ένα υπολογιστή.
Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσες ώρες την εβδομάδα σπαταλάτε για να πληκτρολογήσετε emails, αναφορές, ενημερώσεις στο Facebook, άρθρα σε blogs κτλ.; Αυτός ο χρόνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά με λίγη εκπαίδευση.
Η αργή πληκτρολόγηση κειμένων είναι κυριολεκτικά χάσιμο χρόνου και αυτό γιατί η γρήγορη πληκτρολόγηση είναι πολύ πιο εύκολη από ότι φαντάζεστε. Στην αρχή θα χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι να βελτιωθείτε σημαντικά, αλλά το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα σας δώσει το χρόνο σας πίσω πολλαπλάσιο.

To Sense-Lang είναι μια online εφαρμογή η οποία παρέχει μια σειρά με μαθήματα για γρήγορη πληκτρολόγηση. Υποστηρίζει περισσότερες από 12 γλώσσες και μέσα σε αυτές είναι και η Ελληνική.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ:


 Επισκεφθείτε το Sense-Lang, και επιλέξτε την Ελληνική γλώσσα.

Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε, κάντε κλίκ στο κουμπί "διδασκαλίας"

Θα σας εμφανιστούν μερικές οδηγίες για το πώς πρέπει να έχετε τα δάκτυλά σας στο πληκτρολόγιο. Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν ξεκινήσετε με τα μαθήματα και πατήστε "Επιστροφή".

Αφού διαβάσατε τις οδηγίες, κάντε κλίκ στο κουμπί "πληκτρολόγιο παιδαγωγός" και επιλέξτε από την λίστα με τα μαθήματα το πρώτο μάθημα.


Θα σας εμφανιστεί ένα εικονικό πληκτρολόγιο, στο οποίο τα πλήκτρα στα οποία πρέπει να βρίσκονται τα δάκτυλά σας είναι χρωματισμένα κίτρινα. Για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση, πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες πάνω από το πληκτρολόγιο με τη σειρά που εμφανίζονται. Όσο πληκτρολογείτε, προσπαθήστε να μην κοιτάτε το πληκτρολόγιο.

Στο πρώτο μάθημα δεν θα χρειαστεί να πληκτρολογείτε περισσότερους από δύο χαρακτήρες. Μπορεί να σας φανεί βαρετό αρχικά αλλά ο στόχος είναι να μην κοιτάτε καθόλου το πληκτρολόγιο και να έχετε τα δάκτυλά σας στη σωστή θέση. Κάθε φορά που θα κάνετε ένα λάθος, θα ακούγετε και ένας ήχος. Όταν θα φτάσετε σε επίπεδο όπου τα λάθη θα είναι πολύ λίγα, προχωρήστε στο επόμενο μάθημα.


Με καθημερινή εκπαίδευση 10-15 λεπτά, δεν θα σας πάρει περισσότερο από 15 ημέρες και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Καλή Επιτυχία!!!

Επίσης μία δωρεάν εφαρμογή, που υποστηρίζει και την Ελληνική γλώσσα, είναι το RapidTyping. Η τελευταία έκδοση, που είναι η 4.4, κυκλοφόρησε πρόσφατα στις 24 Δεκεμβρίου 2011 και μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ.



Η εφαρμογή διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας (Αρχάριος, Μέτριος, Δύσκολος). Στο επίπεδο Αρχάριος ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Στο επίπεδο Μέτριος ο χρήστης μαθαίνει να πληκτρολογεί συλλαβές και λέξεις ενώ στο επίπεδο Δύσκολος μαθαίνει να πληκτρολογεί ολόκληρα κείμενα αυξανόμενης κάθε φορά δυσκολίας.

Ένα πολύ βοηθητικό στοιχείο της εφαρμογής είναι το γεγονός ότι υπάρχουν δύο χέρια στο πληκτρολόγιο που φαίνεται στην οθόνη τα οποία δείχνουν κάθε φορά το δάχτυλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί (το δάχτυλο αυτό χρωματίζεται πράσινο). Ένα ακόμα στοιχείο της εφαρμογής είναι ότι μετά το τέλος του κάθε μαθήματος εμφανίζονται στατιστικά που σας δείχνουν σε τι βαθμό επιτύχατε τους στόχους του μαθήματος.

Απο: Μ. Θεανώ

Πηγές: http://www.pcsteps.gr
http://pliroforikiatschool.blogspot.gr










Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger