Home » , » «Δεν περνά ούτε άλογο , όχι γυναίκα»….ένα από τα σχόλια που ακούσαμε για τα «καλντερίμια» της Αλεξάνδρειας.

«Δεν περνά ούτε άλογο , όχι γυναίκα»….ένα από τα σχόλια που ακούσαμε για τα «καλντερίμια» της Αλεξάνδρειας.

Written By VALTOS on Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 | 10:00 π.μ.

Σε τελικό στάδιο έχει μπει η ανάπλαση στην Αλεξάνδρεια που τόσο ταλαιπώρησε τους πολίτες.
Όσοι περίμεναν πως το τελείωμα του έργου θα άφηνε μια γλυκιά γεύση βλέπουν πως οι προσδοκίες τους ίσως διαψευστούν , με την κατασκευή των οδών ήπιας κυκλοφορίας να φέρνει σε απόγνωση καταστηματάρχες και πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται πως με το ζόρι μπορούν να περπατήσουν στα καλντερίμια , ειδικά για το «ασθενές» φύλλο η διάσχιση των νέων πεζοδρόμων με τακούνια είναι ουσιαστικά αδύνατη.

Είχε προηγηθεί η κατασκευή των πεζοδρομίων με την τοποθέτηση των πλακιδίων εκ του προχείρου σε πολλά σημεία κάτι που αποδεικνύεται από το ξήλωμα αυτών σε μετά από τον ελεγχο.

Ο διάδρομος για τα άτομα με πρόβλημα όρασης , για τον οποίο θα μπορούσε να προβλεφτεί πλακάκι με εσοχές για το ραβδάκι που χρησιμοποιούν τα ΑμεΑ , αυτό που χρησιμοποιήθηκε «ταλαιπωρεί» τα πέλματα ενώ σε αναγκάζει να περπατάς υπό τον φόβο ατυχήματος.

Για την αισθητική του έργου θα περιμένω την ολοκλήρωση αυτού αν και η έως τώρα εικόνα ( πλακάκια , χρώμα , φωτιστικά , παρτέρια) , δεν είναι η καλύτερη ενώ για την λειτουργικότητα ως προς τους πεζούς , καταστήματα , οχήματα , ποδηλάτες αρκεί να ρωτήσεις έναν οποιοδήποτε πολίτη για να πάρεις απαντήσεις όπως αυτές του τίτλου.

Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε , για ένα έργο που αρμένιζε στραβά από την πρώτη στιγμή , έργο του ποδαριου που κατέστρεψε σχετικά καινούργια πεζοδρόμια , δεν έφτιαξε νέα σε σημεία που δεν υπήρχαν , δημιούργησε κυκλοφοριακό χάος το οποίο θα υποστούν οι επόμενες γενιές ενώ κατέστησε δέσμια του την αντιπολίτευση η οποία δεχόμενη συνεχώς πυρά στάθηκε ανίκανη στο να ασκήσει κριτική.

Έργο φασόν όπως τόσα και τόσα στην Ελλάδα , χωρίς καμία διαβούλευση με τον πραγματικό ιδιοκτήτη του έργου , τους πολίτες του δήμου μας όπως θα έπρεπε να σχεδιάζονται όλα τα έργα , όπως γίνεται σε τόσες και τόσες ανεπτυγμένες χώρες….βέβαια τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς με τις ανεπτυγμένες χώρες;

Σ. Μιχος
Share this article :

2 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Δυστυχώς δεν είναι έργο ανάπλασης αλλά έργο κατάπλασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. etsi akrivos , xoris sxedio , xoris orama....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger