Home » » ΟΑΕΔ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ 30 - 66 ΕΤΩΝ

ΟΑΕΔ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ 30 - 66 ΕΤΩΝ

Written By VALTOS on Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 | 8:03 μ.μ.


ΟΑΕΔ ξεκινά το πρόγραμμα για ανέργους από 30 εως 66 ετών Ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους από 30 εως 66 ετών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη του προγράμματος καθώς και η έναρξη των αιτήσεων απο τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 30 εως 66 ετών και οι αιτήσεις ξεκινούν άμεσα από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους με επιδότηση του μισθού τους. Το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών όπως ονομάζεται μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο ενώ η επιδότηση θα ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ. 
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους , και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση , με επιδότηση, που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.



Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Valtos(i) - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger